Home arrow Bands/artiesten - ACTIEF arrow FIK, De - Stichting
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
FIK, De - Stichting PDF Print E-mail
Update 2018. Inmiddels is de stichting weer actief...

website FB Stichting De Fik


Stichting De Fik was een onafhankelijke stichting die diverse activiteiten organiseert voor jong en oud, deze activiteiten variŽren van feesten en festivals tot bedrijfsfeesten en bandcontests.

De stichting is van een groepje jongeren die af en toe wat bier inkochten bij de supermarkt en een bar avond hielden uitgegroeid tot een professionele stichting die festivals ondersteund en organiseert. De Fik verhuurd licht en geluid, bied bands een podium en oefenruimte , en is vooral een hele gezellige stichting waarbij iedereen de kans krijgt om in de hechte vrijwilligersgroep van zoín 50 man zich zelf en zijn/ haar talenten te laten zien en te leren gebruiken.

Helaas heeft de stichting op 16 september 2011 een grote tegenslag gehad, de locatie van stichting De Fik is (hoe ironisch het ook klinkt) totaal verwoest door een hevige brand in de voormalige Honigfabriek te Koog aan de Zaan. En laat dat nou net de etage zijn waar stichting De Fik gevestigd was. Deze plek werd gebruikt als opslagplaats voor het licht en geluid, oefenruimte voor bands en als gezellige Ďíwoonkameríí waar iedereen samen kon komen om gewoon even bij te kletsen. Deze ruimte werd gebruikt om ideeŽn op te doen en uit te werken, te vergaderen en natuurlijk om te werken aan de decoratie voor op bijv. Festivals. Van alle apparatuur is weinig gespaard gebleven. Kortom het verlies van de locatie valt erg zwaar bij de vele bekenden van stichting De Fik. Vooral de oprichters van de stichting Marcel Wolkers en Nico Redeker hebben het er zwaar mee, alles wat ze in de stichting geÔnvesteerd hadden is in ťťn klap weg.

Direct na deze enorme tegenslag zijn de jongens van stichting De Fik hard gaan zoeken naar een nieuwe locatie en nieuwe spullen, maar doordat alle spullen van de verhuur en de oefenruimte weg is komt er ook geen geld binnen om nieuwe spullen te kopen of een locatie te betalen. Gelukkig zijn er een aantal benefietconcerten geweest, en hebben wij een aantal donaties binnen gekregen die ons hebben geholpen. Van dit geld hebben Marcel en Nico een aantal nieuwe spullen kunnen kopen die verhuurd kunnen worden.

Hoe staat het nu met De Fik?

Ondertussen zijn we druk bezig met het uitbreiden van onze licht en geluid apparatuur. Ook zijn wij weer back to buisness met het organiseren van diverse festivals en feesten. Er wordt druk gezocht naar een nieuwe locatie en we hopen voor de zomer van 2012 ergens gehuisvest te zijn.

Er loopt nog steeds een rechtszaak over de gelede schade die de stichting heeft opgelopen bij de brand op 16 september 2011. Uiteraard hopen wij dat de uitspraak van de rechtbank positief uit zal vallen voor Stichting De Fik zodat de financiŽle schade beperkt wordt en er weer geld is zodat er nieuwe apparatuur aangeschaft kan worden, en er een nieuwe locatie voor de stichting kan komen waar iedereen weer volop aan de gang kan met zijn eigen ideeŽn. Kortom; een nog betere plek creŽren met nog meer activiteiten en plezier.

Heb je een leuk idee voor een feest of wil je graag optreden? Neem dan even contact op met ons!

 


 

© 2024 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.