Home arrow Bands/artiesten - ACTIEF arrow ! Definitie 'Zaanse Band of Act'
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN 2019 - NU actief
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
! Definitie 'Zaanse Band of Act' PDF Print E-mail
KRITERIA VERMELDING/ DEFINITIE 'ZAANSE BAND/ ACT':

De meerderheid of minimaal de helft van de groepsleden is Zaans of is langere tijd muzikaal actief geweest in de Zaanstreek (muziekschool, popschool, bandcoaching, workshops, buurthuis, muziekcafé).

In geval van een minderheid moet er een belangrijke en bepalende 'Zaanse' inbreng zijn of zijn geweest van een groepslid(leden). Voorbeelden: Zaandijker frontman/zanger/ componist Reniet Vrieze bij het niet-Zaanse The Pilgims; Wormerveerder zanger/ gitarist/ frontman/ componist Robert Span van Rodčlle, of de destijds Krommeniese broers Van der Lubbe in de 'Amsterdamse' formatie Big Shot).

De band moet een duidelijke 'binding' hebben met de Zaanstreek en/of daar 'muzikaal' zijn opgegroeid.
Voorts minimaal drie optredens in het openbaar. 'Tijdelijke' groepen met 1 of meerdere optreden (popschoolbands, bandcoaching) worden niet vermeldt tenzij de band in een langdurige vaste samenstelling (> 3 maanden) repeteerd(e) en meerdere keren optreedt/ heeft opgetreden in het openbaar.


NB: Deze definitie is anders als de definitie die het collectief De Zaanse Invasie hanteert waar alle bands/acts met 1 Zaans groepslid meetellen waaronder veel Amsterdamse bands/acts en andere 'niet aan de Zaanstreek verbonden' bands/acts.

 


 

© 2020 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.