Home arrow Bands/artiesten - ACTIEF arrow Ruben Hoeke Band (blues, rock)
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN 2019 - NU actief
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Ruben Hoeke Band (blues, rock) PDF Print E-mail

website Ruben Hoeke Band

Foto rechts (Ruben met gitaar): Jolanda Hoogendoorn

Bezetting:

Ruben Hoeke – Gitaar

Eric Hoeke – Drums

Lucas Pruim – Zang

Mike Kemp – Basgitaar


Biografie Ruben Hoeke

NIEUW ALBUM! ' All Saints ' 1-11-2019!

“Hoeke zou de beste rockbands ter wereld een fikse schop onder hun kont kunnen geven” (Lust for Life – maart 2013)

“Zijn gitaarwerk is van internationale allure. De vetste rock, boogie en rhythm & blues van dit moment…wát een sound!” (Musicfrom – maart 2013)

‘’Keihard beukende tracks….de Nederlandse festivaldirecteuren weten wat ze te doen staat’’ (Heaven – april 2013)

“Eenzame hoogte binnen de Blues en Rockscene in Nederland.” (Rockportaal – februari 2013)

‘Een grote mix van Soul, vette Rock, Pop, Boogie en stampende Rhythm & Blues.’

Gitarist/componist Ruben Hoeke (36) begint op 14-jarige leeftijd met gitaar spelen. De droomwens om ooit in het Nederlands elftal te spelen vervliegt als hij toevallig het intro hoort van de Guns ‘n Roses klassieker ‘Sweet child o’ Mine’. Bezeten van de gitaarmelodie, besluit hij direct zijn voetbal om te ruilen voor een gitaar. Ruben Hoeke is inmiddels een veteraan en gevestigde naam in de Nederlandse blues, pop en rockwereld. De gitarist deelde sinds zijn 1e optreden in 1992 het podium met vele nationale -en internationale topmuzikanten en speelde op festivals in Denemarken, Duitsland, Belgie, Estland, USA, Ierland en Curacao. Sinds 2004 koerst hij zijn eigen weg, met zijn eigen band. Je kunt hem nu al plaatsen in het rijtje gitaristen die de Nederblues en Rock naar een hoger niveau hebben getild.

In 2006 verschijnt van zijn band het debuut album SUGAR (Tour de France Plaat / Best verkochte R&B cd 2006) gevolgd door het bekroonde album COEXIST in 2010. Op beide albums geven diverse Nederlandse topmuzikanten acte de presence. Naast deze twee albums, wordt de band geroemd om hun fantastische, energieke live optredens. Een recensent omschreef de band als ''een formidabele formatie met een unieke sound'' en het optreden ''vonkte als de hel en vlamde als een F-16 met zijn naverbranders op maximaal''. In 2008 wordt Ruben door zijn collega muzikanten verkozen als Nederlands Beste Gitarist.

Eind maart 2013 wordt het nieuwe album LOADED gepresenteerd in een volledig uitverkocht Paradiso te Amsterdam. Op 21 februari 2014 eindigt Ruben in de ‘Gitarist Poll 2013′ met overmacht op de eerste plaats in de categorie ‘Beste Blues -en Rock Gitarist Benelux’! Met zeer lovende recensies op zak trekt de RHB in 2014 weer ten strijde met een repertoire vol Soul, vette Rock, Pop, zompige Boogie en stampende R&B!!

Begin 2014, twaalf jaar na dato, krijgt JURA een vervolg. In maart wordt Ruben door lezers van het toonaangevende blad ‘De Gitarist’ met grote overmacht gekozen als ‘Beste Blues en Rock Gitarist Benelux’. In april 2015 wordt Ruben onderscheiden met een ‘Dutch Blues Award’ en verschijnt van JURA het album ‘River Songs’. Begin november ontvangt Ruben het eerste prototype van de 'Ruben Hoeke Model' gitaar die gebouwd wordt door Radix in Jakarta, Indonesië.

In april 2016 begint de vernieuwde RHB met de opnames van het vierde album. In de zomer wordt Ruben gevraagd de komende jaren op tournee te gaan met de Amerikaanse zangeres Beth Hart. Na een twijfelperiode kiest hij voor zijn eigen thuis en muziek. Het nieuwe RHB-album ‘Sonic Revolver’ wordt op 23 september in Europa uitgebracht en wordt algemeen beschouwd als ‘een van de beste albums van 2016’. Van eind 2016 t/m januari 2017 gaat Ruben op tournee met gitarist Jan Akkerman.

In de zomer van 2017 spelen Eric en Ruben opnames in van hun vader Rob. Eind 2017 staat Ruben 25 jaar op het podium wat gevierd zal worden middels een uitgebreide '25' tour en een live album. Op 1 december verscheen het nieuwe 'Hoeke - Legacy' album gevolgd door een nieuwe tour met o.a. Jan Akkerman. Op 10 december 2017 vierde Ruben Hoeke zijn 25-jarig artiesten jubileum met een optreden in het Zaantheater in Zaandam. In het voorprogramma speelde hij dan zelf ook met zijn allereerste bluesformatie 'Blues On The Road' (met alle originele bandleden) waarmee hij op 10 december 1992 zijn podiumdebuut maakte!

2018-2019: Tijdens de '25 tour' neemt de RHB een dubbel-live cd op ('25 LIVE') dat in juni verschijnt. Van eind 2018 tot voorjaar 2019 tourde Ruben met de 'Knights of the Guitar' (Jan Akkerman, Anton Goudsmit, Leif de Leeuw, Leendert Haaksma & John Hayes) door Nederland en werkte de RHB aan het zesde album 'All Saints' dat op 1 november 2019 op zowel CD als LP zal verschijnen. In de zomer van 2019 startte Ruben het 'Red House'-project t.b.v. het weeshuis van Erwin Musper in Ecuador.

UItgebreide biografie:

Ruben Hoeke begint op 14-jarige leeftijd met gitaar spelen. De droomwens om ooit in het Nederlands elftal te spelen vervliegt als hij toevallig het intro hoort van de Guns ‘n Roses klassieker ‘Sweet child o’ Mine’. Onder de indruk van de gitaarmelodie, besluit hij zijn voetbal om te ruilen voor een akoestische gitaar. Na zo’n 6 lessen besluit hij het zichzelf aan te leren.

Geinspireerd door de lp's 'Cricklewood Green' van Ten Years After en 'A Hard Road' van John Mayall richt hij in 1992 Blues on the Road op. Met een gemiddelde leeftijd van 14 jaar zijn ze Nederlands jongste bluesband. Na twee jaar valt deze groep uit elkaar en stapt Ruben rond 1994 over naar de band van rock & roll pianist Henk Pepping. Ondertussen speelt hij in sessie verband met Pilgrims rockzanger Reniet Vrieze.

Eind 1996 vertrekt hij voor 6 weken naar Chicago en het diepe Zuiden van Amerika om te "proeven" waar de blues vandaan komt. Daar speelt hij o.a met Shirley King (de dochter van de blues) in diverse clubs. Terug in Nederland richt hij twee nieuwe formaties op; The Hurricane Bluesband (stevige boogie-woogie & blues) en Stonefreak (beton-rock). Beide bands treden zeer regelmatig op en af toe mag hij met zijn vader (Rob Hoeke) meespelen om ervaring op te doen. Zo speelt hij reeds op vroege leeftijd met verschillende muzikanten; Eelco Gelling, David Gogo, Herman Brood, Kaz Lux etc. Van 1998 tot 2002 presenteert Ruben samen met Gerbren het radioprogramma 'Live & Puur'. Daarvoor interviewen ze o.a BB King, Johnny Winter, Buddy Guy, Jools Holland, Randy Newman, Walter Trout, John Mayall, Son Seals, Sam Brown etc.

2000: Samen met drummer Jeroen booy (The Scene) richt hij de pop-rock formatie SKELTER op. 2001-2002: Ruben speelt met de her-opgerichte jaren '80 band Roberto Jacketti & the Scooters o.a. drie maal in de Amsterdamse Heineken Music Hal en op diverse binnen –en buitenlandse podia. In januari 2003 speelt hij met de Scooters zes dagen in Ahoy tijdens 'de Vrienden van Amstel live'. De band SKELTER brengt in dat jaar de eigen beheer cd ‘SKELTER’ uit die door zowel pers als publiek vol lof wordt ontvangen. SKELTER verzorgt voorprogramma’s voor de Dijk en Blof en wordt gezien als een grote belofte voor de Nederlandse popmuziek. Tevens werkt Ruben samen met zanger Jan Blaauw aan het album ‘Freedom Road’ van de band Jura. In Juni 2003 wordt Ruben gevraagd om bij zanger Thé Lau te komen spelen. Met die band speelt hij ‘s zomers door Nederland en Belgie.

2004: Ruben richt een band onder zijn eigen naam op. Daarnaast start hij in het voorjaar een project aan de hand van in Amerika gevonden akkoordsymbolen van componist Kenneth Harder. Begin 2005 toert hij met Thé Lau langs de Nederlandse theaterpodia met het programma ‘Overspel’. Tussendoor vertrekt hij met Roberto Jacketti naar Curaçao. Op 5 Mei vliegt Ruben, samen met de band van Thé Lau, met een helikopter van defensie langs vier bevrijdingsfestivals in Nederland. Begin Juli brengt Ruben met de pop-rock band Kenneth Harder het wereldwijd verkrijgbare debuut album 'I' uit. In November van datzelfde jaar maakt Ruben's eigen band opnames voor platenmaatschappij Munich Records.

2006: De cd 'SUGAR' van de Ruben Hoeke Band wordt op 13 maart ge-released in Nederland en Belgie. Op dit bijzondere album verlenen oa Jan Akkerman, Kaz Lux, Tineke Schoemaker, Boris vander Lek, David Hollestelle, Wouter Planteijdt en Thé Lau hun medewerking. De cd presentatie van SUGAR, op 11 April in de Kade Zaandam met als speciale gast Jan Akkerman, is totaal uitverkocht. Sugar is op 18 juli Tour de France-plaat en wordt de hele dag gedraaid op oa Radio 1 & 2. Naast radio-optredens en Nederlandse festivals speelt de band in november in Ierland. 2007: De band doet optredens in Denemarken, Duitsland, België en opnieuw in Ierland. Sugar is de best verkochte R&B cd van 2007.

2008: Ruben wordt op 17 Mei in popodium 013 te Tilburg onderscheiden met een 'Duiveltje' voor 'Nederlandse Beste Gitarist'! In juni wordt hem door Gemeente Wormerland een officiele oorkonde uitgereikt wegens zijn 'grote bekwaamheid als gitarist'.

2009: Ruben krijgt zijn eigen signature gitaar en speakercabinet. In Augustus speelt hij samen met Jan Akkerman in een uitverkochte Heineken Music Hall. Naast een groot aantal workshops en en optredens werkt hij met de band aan een nieuwe cd die begin 2010 zal uitkomen.

2010-2011: De nieuwe cd COEXIST komt uit op 24 maart 2010 en wordt wederom met veel lof onthaald door de (inter)nationale pers. Ruben wordt 2e in de internationale ‘Beste Bluesrock Gitarist Benelux 2010 poll. In oktober verschijnt Ruben’s signature pedaal: De RH Boost-Drive. Rond de zomer van 2011 wordt een samenwerking met gitarist Mick Taylor vroegtijdig afgeblazen wanneer Taylor wordt verzocht zich opnieuw bij The Rolling Stones te voegen.

2012 – 2014: In juni 2012 ontmoet Ruben degene waardoor hij gitaar is gaan spelen; Slash. Deze bijzondere ontmoeting tekent hij op voor het blad ‘Music Maker’. De RHB tourt in Estland en presenteert eind maart 2013 het nieuwe ‘LOADED’ album in een uitverkocht Paradiso, Amsterdam. Begin 2014, twaalf jaar na dato, krijgt JURA een vervolg. In maart wordt Ruben door lezers van het toonaangevende blad ‘De Gitarist’ met grote overmacht gekozen als ‘Beste Blues en Rock Gitarist Benelux’.

2015: In april wordt Ruben onderscheiden met een ‘Dutch Blues Award’ en verschijnt van JURA het album ‘River Songs’. Begin november ontvangt Ruben het eerste prototype van de 'Ruben Hoeke Model' gitaar die gebouwd wordt door Radix in Jakarta, Indonesië. In 2015 wijzigt de samenstelling van de RHB en wordt de band, naast Ruben en bassist Paul Brandsen gevormd door zijn drummende broer Eric Hoeke en zanger Lucas Pruim.

2016-2017: In april 2016 begint de vernieuwde RHB met de opnames van het vierde album. In de zomer wordt Ruben gevraagd de komende jaren op tournee te gaan met de Amerikaanse zangeres Beth Hart. Na een twijfelperiode kiest hij voor zijn eigen thuis en muziek. Het nieuwe RHB-album ‘Sonic Revolver’ wordt op 23 september in Europa uitgebracht en wordt algemeen beschouwd als ‘een van de beste albums van 2016’. Van eind 2016 t/m januari 2017 gaat Ruben op tournee met gitarist Jan Akkerman. In de zomer van 2017 spelen Eric en Ruben opnames in van hun vader Rob. Eind 2017 staat Ruben 25 jaar op het podium wat gevierd wordt middels een uitgebreide '25' tour en een live album. Begin december 2017 verschijnt het nieuwe 'Hoeke - Legacy' album en tourt Ruben met de 'Knight of the Guitar' door het land.

2018-2019: Tijdens de '25 tour' neemt de RHB een dubbel-live cd op ('25 LIVE') dat in juni verschijnt. Van eind 2018 tot voorjaar 2019 tourt Ruben met de 'Knights of the Guitar' (Jan Akkerman, Anton Goudsmit, Leif de Leeuw, Leendert Haaksma & John Hayes) door Nederland en werkt de RHB aan het zesde album 'All Saints' dat op 1 november 2019 op zowel CD als LP zal verschijnen. In de zomer van 2019 start Ruben het 'Red House'-project t.b.v. het weeshuis van Erwin Musper in Ecuador. Diverse media omschrijven hem als een ‘stergitarist van wereldklasse' en 'een van de grootste eigentijdse Nederlandse gitaristen’. Met zeer lovende recensies op zak trekt de RHB in 2019 weer ten strijde met ‘een grote mix van vette Rock, Soul, Pop, zompige Boogie en stampende Rhythm & Blues! Diverse media omschrijven Ruben Hoeke als een ‘stergitarist van wereldklasse' en 'een van de grootste eigentijdse Nederlandse gitaristen’. Met zeer lovende recensies op zak trekt de RHB met onvermoeibare energie ten strijde met ‘een grote mix van vette Rock, Soul, Pop, zompige Boogie en stampende Rhythm & Blues!’

Hoewel Ruben zich thuis voelt in verschillende muziek genres, is 'de rhythm & blues' iets wat bij hem vanzelf gaat: het komt recht uit zijn hart. De Ruben Hoeke Band is een 4-mans formatie met een repertoire van stevige rhythm & blues, boogie, soul en vette, opzwepende rock.

Een recensent omschreef de band als “een formidabele formatie met een unieke sound” en het optreden “vonkte als de hel en vlamde als een F-16 met zijn na-verbranders op maximaal!” Met hun enthousiaste en wervelende podium-presentatie verovert de band snel een eigen plek in de Nederlandse en buitenlandse muziekscene en zet menig zaal en festival in vuur en vlam.


Quotes uit de pers....

''Met Ruben Hoeke heeft Nederland een R&B artiest van het hoogste niveau in huis.(Gitaarnet november 2010)

''Opzwepend, meeslepend, soulfull...noem alle superlatieven maar op, deze wereld gitarist heeft het allemaal in zich.'' (Brennels - juli 2010)

''een stoot vettige hardrock, een snuif boogie, een toefje gypsy en een hele vette kluif pittige blues" (Back to the Roots - juli 2010)

"Echte pareltjes" (Fret - juli 2010)

''Beste Bluesrock van Nederlandse bodem'' (Revolvers Lust for Life - juni 2010)

''Dit plaatje swingt zo hard, old school kicken!'' (Music Maker - juni 2010)

"Kippevel, ongekende schoonheid'' (Bluesmagazine.nl - mei 2010)

''krachtig en vol bezieling'' (Live XS , mei 2010)

''een muzikaal spervuur dat lettelijk uit de boxen spat'' (Rootsville.be - mei 2010)

''alle remmen los'' (Rockportaal - mei 2010)

''werkelijk subliem'' (Bluesrockpagina - mei 2010)

''Frank van Pardo en Ruben Hoeke cirkelen in vrijwel elk nummer machtig om elkaar heen.'' (zondagochtendblad - april 2010)

''De presentatie van het nieuwe Ruben Hoeke Band album Coexist in de Kade bewijst dat er maar weinig Nederlandse bluesbands zijn, die net zo krachtig en swingend zijn als deze Zaanse formatie. Het publiek wordt volkomen plat gespeeld'' (Live XS - maart 2010)

“Ruben Hoeke Band, een waar fenomeen!!! Het talent van deze formatie moet je absoluut zien, proeven en voelen.” (Aktief)

“Dit is geen Band, die hier staat te spelen, maar dit is een ware sensatie. De bezieling en de passie druipen er vanaf…Het resultaat hiervan is, dat je de Ruben Hoeke Band met recht de beste Blues and Boogie Band van Nederland mag noemen. A CHANGE IS GONNA COME & it feels damn good!'' (uit live recensie A. Dekker)

“Stomen, ronken, zweten, stampen, Dutch stompin' blues in de vetste versnelling!” (L.O.M. mei 2006)

“Ruben Hoeke en zijn band zijn zonder enige twijfel een aanwinst voor de Benelux bluesscène.” (Mazzmusikas)

"Zorg dat je deze band live te zien krijgt. Onvergetelijk!" (Bobtje Blues)

''Ik kom woorden tekort om deze band tot zijn recht te laten komen.....'' (VPRO)

''de Ruben Hoeke Band is de sensatie van de blues-scene in de Lage Landen'' (Willem Croese)

''uitermate stuwend, opzwepend en energiek'' (Brabants Dagblad)

“Felle, op werkelijk fulminant snarenwerk van Hoeke zelf geënte bluesrock escapades…” (recensie ‘SUGAR’ ctrlaltcountry.be maart 2006 )

MZM Productions Dorpsstraat 184
1531 HR Wormer
Holland
( +31 (0) 75 - 641 93 95
( +31 (0) 6 - 420 11 559
This email address is being protected from spam bots, you need Javascript enabled to view it
www.mzm-productions.com

 


 

© 2020 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.