Home arrow Bands/artiesten - ARCHIEF arrow 1970 -1979 arrow Van Braam Stones (covers, rock)
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Van Braam Stones (covers, rock) PDF Print E-mail
Na enkele jaren samen wat nummers opgenomen te hebben in een huisstudio vormden ex-Felix Cat, ex-Arno & the Blo Blo leden Dirk van Braam en Paul Vreeken in 1998 een band met Rob Stad (piano, ex Felix Cat), Dave Besse (bas, o.a. Ruben Hoeke Band) en Gerrit de Vries (zang).
Het repertoire bestond aanvankelijk uit het Dylan-album John Wesley Harding, waarmee een maal werd opgetreden. Daarna werd Dave op bas vervangen door Jille Stad en volgde opnieuw een enkel optreden, voordat eind 1999 de band werd omgetoverd tot de Van Braam Stones - aanvankelijk een Stonescoverband ter gelegenheid van de 50e verjaardag van Dirk van Braam met de volgende samenstelling:

Gerrit de Vries - Zang (ex Felix Cat, ex Pampus)
Elga van Braam - Zang(br /> Dirk van Braam - Gitaar (ex Felix Cat) Bert Stelder - Gitaar (ex Tenderfoot, Stampeij, De Dijk)
Koen Wijngaard - Bas (ex Banaal Kabaal, Felix Cat en Pampus)
Paul Vreeken - Drums (ex Felix Cat)
Rob Stad - Piano (ex Felix Cat)

Het bleef alleen voor Gerrit en Koen bij 1 optreden. Zes jaar na dato bestaat de band nog steeds, zij het dat niet alleen meer stonesnummers worden gespeeld maar ook nummers van Brian Adams, Patti Smith, Dandy Warhols en eigen nummers (van De Dijk en de Felix Cat). Optredens vooral op feesten, partijen en sportcantines maar ook voor 400 man in de Paperdome in Utrecht. Gerrit en Koen werden vervangen door:

Alex van Heeswijk (zang, ex Duo De Drie Koeien)
Arthur Doets (Bas, ex Equipe Z)
Erik Jan Balk (Saxofoon)

 


 

© 2024 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.