Home arrow Bands/artiesten - ACTIEF arrow Baker, George (pop)
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Baker, George (pop) PDF Print E-mail

website George Baker


Biografie jaren 2000-heden

George Baker bleef begin jaren negentig populair nadat de Amerikaanse filmmaker Quenten Tarantino in 1992 het nummer Little green bag (de eerste single) gebruikte voor zijn cultfilm 'Reservoir dogs. De hernieuwde belangstelling voor Little Green Bag bleef aanhouden. Tijdens dansavonden in het clubcircuit werd het nummer een echte floor filler.

Begin 1999 werd het liedje opnieuw uitgebracht en haalde wederom de hitparade. Ook verscheen er een dubbel-cd met een overzicht van het werk van de George Baker Selection. Little Green Bag werd ook gebruikt voor een Heineken-reclame en gecovered door Tom Jones. De Duitse zanger Stefan Raab en zijn Una Paloma Blanca Boys bereikten eind jaren negentig de eerste plaats in alle Duitstalige landen met hun versie van Una Paloma Blanca.

In 2000 trad Hans Bouwens samen met Piet Veerman en Anny Schilder op in het land met Het Volendam Concert. Aan het eind van het jaar verscheen de single Reasons To Believe en het album Flashback. Met de Flashback-tournee trok Bouwens door Nederland.

In 2001 figureerde Bouwens in een 'product placement' reclamespotje van biermerk Bavaria. Hij zongt in mei ook mee op de single I Wanna Be A One Day Fly van One Day Fly, een uit de hand gelopen grap van het VARA TV-programma Kopspijkers. Het Duitstalige album 'Die Goldenen Stimmen was een gezamenlijk project in 2002 van George Baker, Jantje Smit en Piet Veerman. In april 2003 verscheen de box van drie cd's en een dvd die een overzicht geven van 25 jaar George Baker (Selection). George Baker treedt zo'n 120 keer per jaar live op. Meer dan de helft van zijn optredens vinden plaats in Duitsland.

In april 2004 was George Baker, samen met onder andere Frans Bauer, een van de attracties tijdens de Grosse Schlagerparade 2004 op de Duitse zender NDR 1. Una Paloma Blanca werd in Australi? gebruikt bij een commercial van Toyota. Naar aanleiding daarvan bracht de Australische tak van EMI een Greatest Hits album uit. Tijdens het feest in de Keizershof te Rotterdam ter ere van zijn 35jarig jubileum kreeg George Baker als cadeau een witte Gretsch White Falcon-gitaar.

De producers Zki & Dobre maakten in 2005 een dansbare versie van Una Paloma Blanca. De bewerking werd de titelsong voor de soundtrack van de Nederlandse actiefilm Vet Hard (een remake van Old Men In New Cars) van regisseur Tom Oliehoek. Vet Hard ging 3 februari dat jaar in premi?re. De videoclip bij de single werd ook gemaakt door Oliehoek. George Baker zong in december mee tijdens het optreden in Paradiso van Voices of Peter Claver, het gospelkoor uit New Orleans dat eerder in het jaar was getroffen door wervelstorm Katrina.

In 2007 heeft George Baker opnieuw een dvd opgenomen, ditmaal een registratie van een concert uit zijn theatertour. Voor zijn begeleidingsband 'Tilt' was het optreden in de schouwburg van Cuijk een thuisconcert. Daarom is dit optreden uitgekozen om de DVD op te nemen. Deze DVD zal binnenkort worden gelanceerd. Tijdens zijn theatertour (eind 2007) is George Baker begonnen met zijn langverwachte jubileumtour 40 Jaar Greatest Hits. Gedurende enkele maanden tourde George samen met zijn begeleidingsband Tilt langs de Nederlandse theaters.

In zijn tournee speelt George Baker zijn grootste hits. ‘Het theater is als een warm bad voor mij. Je kunt daar namelijk alles optimaal doen; het licht, het geluid. In het theater voel ik me dan ook als een vis in het water,’ aldus George Baker.

In 2008 werd 'Una Paloma Blanca' gebruikt in de internationale kaskraker 'The Kiterunner', een verfilming van de bestseller 'De vliegeraar' van Khaled Hosseini. De single verscheen hierdoor wederom in enkele hitlijsten.

9 Jaar na de release van het Album Flashback is het nu eindelijk zover. 13 november 2009 komt het nieuwe album van George Baker getiteld Lonely Boy uit, op het CNR Label.

Dit Album bevat 12 nieuwe songs waarvan 11 geschreven door George himself. Productie en Arangementen : George Baker. George zegt zelf over het album, dat het repertoire naadloos aansluit bij de liedjes die hij in de jaren 70 produceerde ,een beetje back to the basics dus. Discografie 2000-2009


- Una Paloma Blanca (CDS, 2005, label United) Remixer: Gaston Steenkist, Ren? Ter Horst. Hitnotering 19-2-2005, Top 40, 4 weken, plaats 32.

- Flashback (CD, 2000, label Pink)

- Die Goldenen Stimmen (CD, 2002, label Koch Oostenrijk). Samen met Jan(tje) Smit en Piet Veerman

- The complete collection (CD, 2003, label EMI). Ook uitgebracht als 3CD Box (met 61 tracks)+ 1 DVD (met 21 clips en een half uur durende documentaire)!

- Lonely Boy (CD, CDS 'Lonely boy, eigen beheer - 2009)

 


 

© 2024 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.