Home arrow Bands/artiesten - ACTIEF arrow Zapmachine (jazz, improvisatie, instrumentaal, kollage)
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN 2019 - NU actief
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Zapmachine (jazz, improvisatie, instrumentaal, kollage) PDF Print E-mail
Uit de naam Zapmachine valt al iets af te leiden over de muzikale koers van de groep. Aan de ene kant is het een samentrekking van Zappa en Soft Machine, en aan de andere kant zapt de band graag heen en weer tussen genres en stijlen.

Het kwartet opereert sinds 2009, en bestaat naast de Amsterdamse basgitarist Jaap Prummel uit drie bekende Zaanse muzikanten: Paul van der Velde (gitaar, ex-Caramba, Ken I See), Rob Hendriks (drums, Zaanse popencylopedie, ex-Fast Food) en Herman te Loo (saxen, Humph, ex-Way Out West).

Foto: v.l.n.r. Herman te Loo, Paul vd Velde, Rob Hendriks en Jaap Prummel. Foto: Ingrid Kracht.

De ervaren musici gaan op geheel eigen wijze aan de haal met repertoire uit het grensgebied tussen rock en jazz, waarbij gevoel voor avontuur, schoonheid en humor belangrijke pijlers zijn. Als er repertoire van anderen wordt gebruikt, geven de Zapmachinisten er wel hun geheel eigen draai aan.

Het klakkeloos naspelen van bestaande muziek is immers een tamelijk zinloze exercitie, vinden ze. Improviseren of het herschikken van ‘covers’ vinden ze veel leuker.

In 2016 werd door het kwartet de live in Studio Groen opgenomen CD 'Kot' uitgebracht welke enthousiast ontvangen werd in diverse jazzbladen. Zie ook de link hieroner: 'muziek Zapmachine' De band speelt in 2017 in de Amsterdamse poptempel Paradiso en doet optredens in ondermeer Edam (Mahogany Hall), Haarlem en Schagen (openlucht). Bezetting:

Herman te Loo: saxofoons, klarinet
Paul van de Velde: gitaar
Jaap Prummel: basgitaar
Rob Hendriks: drums

muziek Zapmachine

Foto onder: Zapmachine tijdens een live optreden in zaal in Serah Artisan in Zaandam. Foto: Ingrid Kracht.

Onder: diverse persberichten naar aanleiding van optredens in de Zaanstreek in Café Het Makerijtje en tijdens het Royal Jazz Festival in het Zaantheater in Zaandam.

Zapmachinisten Paul van der Velde en Rob Hendriks deden ook een 'molenproject' in het kader van het Door het Lint festival in 2015 in Wormer:

artikel Molenmuziek

 


 

© 2020 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.