Home arrow Bands/artiesten - ARCHIEF arrow 1990 -1999 arrow Sticko Xperience Band, The (reggae)
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Sticko Xperience Band, The (reggae) PDF Print E-mail

Website The Sticko Xperience Band

Zaanse reggaeformatie, opgericht in 2010 met onder andere Steven Tevreden en 'Ziggy' Zaagsma.


Ras Sticko (zang, slaggiotaar), Ray Kas (basgitaar), Ras Judah (drums), Tour (sologitaar), Dave (toetsen), Marten (toetsen), Ziggy Zaagsma (saxofoon), Patrick (trompet), Femke (zang), Vanessa (zang)

Artikel in NHD van juli 2013 naar aanleiding van een hernieuwde reggae explosion avond in De Flux in Zaandam.





























De Sticko Xperience Band is in 2009 geformeerd rond de in Zaandam geboren zanger ‘Sticko’, ofwel Steven Tevreden. Deze reggaezanger heeft over de hele wereld opgetreden met en als voorprogramma voor verschillende grote reggaeartiesten als Eek-a-Mouse, Michael Rose en Erik Donaldson. Steven is grootgebracht met de klanken die zijn vader hem thuis voorschotelde. Pa Dolf Tevreden was oprichter en bandleider van de Zaanse Dutch Rhythm Steel & Show Band. Deze formatie had in de jaren ’70 een grote hit met het nummer ‘Januari Februari , The Calendar song.

Tevreden: ,,De muziek die de Sticko Xperience band maakt is een mengelmoes van sferen, namelijk rootsreggae vermengd met rock, soul, R&B en jazz. Het overgrote deel van de liedjes bestaat uit eigen composities. Daarnaast speelt de Sticko Xperience Band ook covers van onder andere Bob Marley.’’ De grote 10-koppige formatie heeft ambities voor de toekomst. Tevreden: ,,Wij zijn opzoek naar een eerlijke manager voor de band. Ook hopen wij dat we uitgenodigd worden op alle festivals in Noord-Holland en Zaandam. En we zijn bezig om een CD-DVD uit te gaan brengen. Die zal voor de zomer van 2011 klaar zijn.’’

You Tube: optreden tijdens Zaanse Popmarathon in poppodium De Kade in Zaandam 24-12-2010

 


 

© 2024 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.