Home arrow Nieuws arrow Laatste Nieuws arrow IM Cees Siekerman
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN 2019 - NU actief
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
IM Cees Siekerman PDF Print E-mail
Platenhandelaar en muziekliefhebber Cees Siekerman overleden

De bekende Wormerveerse platenhandelaar en muziekspecialist Cees Siekerman is woensdag 6 februari op 65-jarige leeftijd overleden door een slopende ziekte. Ruim veertig jaar dreef Cees een platenzaak in Wormerveer met een uitgebreid assortiment voor de echte muziekliefhebber zoals hij zelf ook was. Cees kende als geen ander de muzikale smaak van zijn klanten. Hij werkte ook samen met Dim van Gerven van de andere bekende ‘betere Zaanse platenzaak’ Coco records.

Bij Cees in de winkel was het altijd gezellig en kon men urenlang blijven plakken om te praten over muziek. Ook verkocht hij kaartjes voor concerten. Vele bekende Zaanse musici waren kind aan huis. Ruben Hoeke kocht er zijn eerste vinylsingeltjes. Cees was ook nauw betrokken bij het initiatief om de Zaanse pophistorie te gaan vastleggen.

Foto: Cees Siekerman.

Cees Siekenman was zelf ook zeer muzikaal. Hij zong, componeerde en speelde gitaar en basgitaar. Eind jaren vijftig speelde hij gitaar in zijn eerste (school)bandjes The Rockets en The Blue Strings. Met zanger Rob Boot vormde hij het succesvolle duo The Travelling Singers die in 1962 de landelijke finale haalde van een talentenjacht en nipt tweede werd achter Saskia en Serge. The Travelling Singers traden op voor de KRO radio en deelden het podium met onder andere Anneke Grönloh.

Met The Deals Beat vormde Cees zijn eerste ‘beatgroep’ naar het voorbeeld van The Beatles. Deze formatie ging over in The Coopers waarmee de Wormerveerders twee singles mochten maken voor de grote platenmaatschappij Phonogram, een unicum in die tijd. De jongens waren te gast bij het destijds toonaangevende Radio Veronica. Eind jaren zestig liep de ‘beatexplosie’ ten einde. ,,Er werd niet meer gedanst. De mensen gingen op de grond zitten tijdens concerten.’’ Cees ontmoette Lia en zij trouwden. Het instrumentarium werd verruild voor de uitzet en Cees begon zijn platenzaak. Met Cees verliezen we een warm, hartelijk en nuchter mens.

 


 

© 2020 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.