Home arrow Nieuws arrow Laatste Nieuws arrow ! Hoe U kunt bijdragen
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN 2019 - NU actief
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
! Hoe U kunt bijdragen PDF Print E-mail

Op deze website zijn de artiesten alfabetisch geordend per tijdvak van tien jaar. Een tijdvak/ decennium loopt van .. tot .. (bijvoorbeeld 1960 tot 1970 betekend dan van 1960 tot en met 1969). Sommige artiesten zijn actief geweest in meerdere decennia en deze zijn dan ook in elk tijdvak met een aparte vermelding terug te vinden.
Deze site heeft GEEN algemene zoekfunctie. Artiest/ bandnaam kan wel gezocht worden in de aparte tijdvakken!(via 'FILTER' bovenaan de pagina).
De bezettingen van de bands zijn vooral die uit de meest succesvolle periode van de groep. Eventuele overige leden worden ook in de tekst vermeldt.

Voor de volledigheid roepen wij een ieder op om kritisch te lezen/kijken naar de bezettingen, jaartallen en andere 'droge' feiten. Natuurlijk komen ook de mooie verhalen los. Deze zullen worden ondergebracht in een apart gedeelte op deze site met een verwijzing hier naar toe bij de bandbiografie. Ook zullen t.z.t. mp3 geluidfragmenten geplaatst worden en wellicht ook filmpjes! Daarom roepen wij een ieder ook op om geluidsopnamen (platen, cassettes, bandrecorderbanden etc..) en/ filmopnamen op te sporen en ter beschikking te stellen aan ons voor (digitale) verwerking voor de website en het Zaanse Poparchief. Deze spullen zullen zorgvuldig worden verwerkt en daarna meteen worden teruggegeven aan de eigenaar met daarbij een 'digitale' kopie voor de eigenaar.

We streven ernaar om van elke artiest foto's en andere items te plaatsen. Heeft U nog mooie foto's (of betere foto's dan die welke al geplaatst zijn) of krantenknipsels of andere leuke items, neem dan contact met ons op via This email address is being protected from spam bots, you need Javascript enabled to view it U kunt ook zelf foto's of krantenknipsels scannen en aan ons mailen in een aparte bijlage.

U kunt ook spullen langs brengen op de volgende adressen in Zaanstad:

Coco Records, Zuiddijk 107 te Zaandam (telefoon 6165185)

Archief Gemeente Zaanstad (na de ingang rechts door de deur naar 'archief')

Voor alle spullen en items geld dat deze daarna onmiddellijk teruggegeven worden aan de eigenaar. Spullen die gedoneerd worden (Gemeente archief) zullen t.z.t. tentoongesteld worden tijdens de presentatie van het boek tijdens een speciale avond met ook optredende artiesten op een mooie plek in Zaanstad. De initiatiefgroep wil in de toekomst ook een museum gaan opzetten over de Zaanse pophistorie.

Muzikanten/ artiesten/ bands/ betrokkenen en geinteresseerden in/uit het tijdvak 1980-1989 en 1990-1999 (met overlap naar beginjaren deze eeuw worden nu vriendelijk verzocht te reageren.

Wij vragen de volgende informatie:

-De naam van de artiest of band

-De (kern)bezetting met verder alle namen van de mensen die in de groep hebben gespeeld

-Het jaartal(len) waarin de band/artiest actief was

-Een groepsfoto of promotiefoto. Opsturen liefst in groot formaat voor herkenbaarheid van de gezichten/personen. Op de website kunnen kleine foto's (door erop te klikken) uitvergroot worden!

-Een korte biografie (en soort repertoire)

-Een eventuele discografie/ studio-opnamen of radio/tv-optredens

-Namen/ en e.v. korte beschrijvingen van podia/zalen waar de band/ artiest heeft opgetreden

-Leuke anekdotes.......


Uiteraard blijven wij openstaan voor kritiek en/of aanvullingen voor de periode 1960-1979 (en de aanloop eind jaren vijftig met de film Rock around the clock in NL in september 1956) welke nu als compleet wordt beschouwd.

KRITERIA VERMELDING/ DEFINITIE 'ZAANSE BAND': - de meerderheid of minimaal de helft van de groepsleden is Zaans of is langere tijd muzikaal actief geweest in de Zaanstreek. In geval van een minderheid moet er een belangrijke en bepalende 'Zaanse' inbreng zijn of zijn geweest van een groepslid(leden). Voorbeeld frontman/zanger Reniet Vrieze bij de niet-Zaanse Pilgims of de broers Van der Lubbe in 'Amsterdamse' formatie Big Shot). Voorts minimaal drie optredens in het openbaar. 'Tijdelijke' groepen met 1 optreden (popschoolbands, bandcoaching) worden niet vermeldt tenzij de band in een langduriger vaste samenstelling repeteerd(e) en meerdere keren optreedt/ heeft opgetreden in het openbaar.

Mengpaneel anno 1967

 


 

© 2020 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.