Home arrow Nieuws arrow Laatste Nieuws arrow Vroegere 'beatzanger' en zanger van de Binnenband Nico Way overleden.
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN 2019 - NU actief
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Vroegere 'beatzanger' en zanger van de Binnenband Nico Way overleden. PDF Print E-mail
Op dinsdag 10 juli 2012 j.l. is bekend gemaakt dat de bekende Zaanse 'beatzanger' (jaren zestig) en zanger van 'De Binnenband' NICO WAY plotseling is overleden.

Way trad al op als solozanger (met eigen gitaarbegeleiding) in 1959. Hij vertolkte een eigen nummer tijdens een presentatie avond van 'Bella Musica, destijds de muziekschool van Ger Vreeling in Wormerveer. In de periode 1960-1962 vormde Way met zangeres en gitariste Joke Brinkman het duo De Nijo's waarmee hij vele prijzen won tijdens (amateur) talentenjachten in heel Noord-Holland.

Zijn eerste (akoestische) bandje 'The Blue Strings' vormde hij met onder andere zanger/ gitarist Cees Siekerman. Vanaf 1964 werd Nico Way een gevierd 'beatzanger' bij één van de eerste Zaanse beatbands 'Mister X and the Atomics. Bandlid Jaap Stompé: ,,Als Nico van die langzame nummers als 'That's how strong my love is' zong, dan stonden de meisjes vooraan in de zaal te huilen.''

Met de bands Shameless ('65-'66) en Chestercard ('67-'68) maakte Way proefplaatopnamen die uiteindelijk niet op single werden uitgebracht. Way was wel op zeezender Radio Veronica te horen en hij trad op in de hoofdstedelijke poptempel Paradiso. Way was ook actief in de beatbands Salvo Titulo ('67) en Focus ('69-'70).

In 1998 werd Way gevraagd voor een reunieoptreden ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van één van zijn vroegere makkers. Dat werd de start van De Binnenband waarmee Way tot op heden regelmatig optrad. De Binnenband speelde onder meer belangenloos tijdens een benefietconcert voor de Zaanse Pophistorie.

Foto vlnr: De Binnenband in 2008 met Wim de Bruijn, Nico way, Nico Way, Jaap Stompé, Martijn Kousbroek, Jan Stompé en Herman Dijkman

Wij wensen alle nabestaanden veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

 


 

© 2020 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.