Home arrow Bands/artiesten - ARCHIEF arrow 2000 -2019 arrow !Cultsingle 'IEKK, I' m a freak (Ad Visser) - Het Zaanse verhaal!
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN 2019 - NU actief
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
!Cultsingle 'IEKK, I' m a freak (Ad Visser) - Het Zaanse verhaal! PDF Print E-mail

website Ad Visser

Ad Visser (de bekende oud-presentator van TOPPOP en zanger, componist, schrijver, performer) maakte in 1967 de obscure single 'IEKK, I'm a freak' met de door hem opgerichte avantgarde popformatie 'Adjf the Poet'. Het nummer werd geen hitsucces maar verkreeg wel een enorme cultstatus in binnen- en buitenland. Het plaatje werd een ultiem 'collectors item' en het verscheen talloze malen op obscure sixties verzamelabums wereldwijd. Laat deze single nou ook duidelijke Zaanse roots hebben!

single: IEKK, I'm a freak (a-kant) Squafreckleman comes back (b-kant)

Het nummer werd gecomponeerd door Ad Visser en Zaankanter Jan Abbing, a.k.a. John Hatton (ex John Hatton & The Devotions, Bold as Brass, The Heat, Turf, Tennis (met Hennie Huisman), Rock-a-Bop en korte tijd als vervanger in de George Baker Selection). Hij is heden actief als country artiest met de artiestennaam J.J. Johns. Abbing was in 1986 ook op tv te zien als 'Barry Manilow' in de finale van Henny Huismans Playback Show.

Jan Abbing: 'Het contact met Ad visser was tot stand gekomen door onze (Devotions) producer Cees Van Zijtveld. Het nummer was oorspronkelijk een compositie van mij met Engelse tekst. Het zat in het repertoire van The Devotions.

Cees had een Demo aan Ad laten horen en die heeft er toen zijn eigen tekst op gemaakt. De gitaar partijen op IEKK I'm A Freak zijn door mij ingespeeld bij Ad thuis in zijn studiootje. Ik heb net nog eens naar IEKK I'm A Freak geluisterd, wat een maffe plaat was dat! De computer/space geluiden zijn door Ad zelf ingespeeld. Leuk dat het inmiddels een collectors item is geworden in binnen- en buitenland.

Zo hoorden we een aantal jaar geleden ook op een rommelmarkt For My Own van The Devotions uit een kraampje schallen. Mijn vrouw Marja vroeg voor de grap "Wat kost dat nou zo'n 'onderzettertje' (quote van Henny Huisman)? Antwoord was 75.- en dat hij een paar weken daarvoor de Devotions single I'm Gonna Stay voor 150.- had verkocht en dat hij daar nu spijt van had. Ongelooflijk toch, maar wel leuk.

 


 

© 2020 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.