Home arrow Bands/artiesten - ARCHIEF arrow 2000 -2019 arrow Zaanse Invasie
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Zaanse Invasie PDF Print E-mail
De Zaanse Invasie was actief tussen 2011 en 2014

Pool van Zaanse pop, rock, punk, metal, reggae ofwel ALLE MUZIEKSTIJLEN bands en acts. Zie ook website

De Zaanse Invasie stimuleert de Zaanse bandjescultuur en promoot Zaanse popmuziek.

Wie zijn wij?

De Zaanse invasie is een samenwerkingsverband van Zaanse bands. Samen ontplooien wij diverse initiatieven op het gebied van Zaanse popmuziek.

Zo organiseert De Zaanse Invasie avondvullende concerten van Zaanse bands op podia door heel Nederland. Een ander initiatief is Zaanstock: een weekend vol optredens van een aantal van de beste Zaanse bands van dit moment.

Aanleiding

Zaanstad heeft een enorme geschiedenis wat betreft live muziek. Namen als De Dijk, Margriet Eshuijs, Lucifer, De Kift, The Ex, Rob en Ruben Hoeke, George Baker Selection, The Pilgrims en Spooky & Sue zijn bekend in heel Nederland en daarbuiten.

Tegenwoordig zijn er ook veel talentvolle Zaanse bands met deze potentie. Het is, mede vanwege inkorten van subsidies, vaak lastig voor deze bands om (buiten de eigen regio) aan optredens te komen.

Doelen

De Zaanse Invasie heeft een viertal hoofddoelen geformuleerd. De uitwerking hiervan is in volle gang en eind dit jaar in het projectplan terug te vinden.

Behoud en stimulering van de Zaanse bandjescultuur. Promotie van Zaanse bands binnen en buiten de eigen regio. Promotie van Zaanse bedrijven door het imago van deze bedrijven als cultuurliefhebber te vergoten. Muziekliefhebbers kennis laten maken met het beste dat Zaanstad aan popmuziek te bieden heeft.

De bands

De Zaanse Invasie biedt programmeurs van diverse podia kwalitatieve, ambitieuze Zaanse bands met een herkenbaar eigen geluid en repertoire.

 


 

© 2023 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.