Home arrow Bands/artiesten - ARCHIEF arrow 1990 -1999 arrow Ando's, The
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Ando's, The PDF Print E-mail
Zaans dans- en amuzementsorkest actief in de periode 1962-1965

Bezetting

Ina Oosthuizen: bas, slaggitaar, vocaal
Marieke van Liempt: vocaal, ritme
Sytze Roedema: slaggitaar, vocaal
Henk Russchen: drums
Wim Kruithof: electr. orgel, accordeon

Biografie

Het orkest trad veelvuldig op tijdens dansavonden en bij de uitvoeringen van de Cabaretgroep Relax welke onder de bezielende leiding stond van Dhr H. Roedema (de vader van Sytze).

Herman Russchen: ,,Toen ik in de band zat kwamen we wekelijks bij elkaar en oefenden we in het watergemaal waar Marieke toen woonde. We brachten dansmuziek op bruiloften en partijen en speelden door heel Noord-Holland. Ik herinner mij ook nog een optreden in Noordwolde , Friesland ,waar we toen gelijk op traden met de toen bekende groep de Hunters. Wij in de kleine zaal en de Hunters in de grote zaal. Het gaat me te ver om te zeggen dat wij beter waren, maar de Hunters gingen om 22.00 naar huis en wij werden overgebracht naar de grote zaal Om daar het feest voort te zetten tot 01.00 uur.

Enkele jaren geleden heb ik nog per telefoon contact gehad met Wim Kruithof. Hij vroeg mij of ik zin had drummer te worden bij een accordeon vereniging in Wormer waar hij zelf ook in speelde. Ik had toen geen tijd wegens werkzaamheden en heb daarna geen contact meer gehad. Ik weet dat hij nu in Krommenie woont. Ina en Sytse zijn later getrouwd en jammer genoeg heb ik het contact met Marieke verloren. Het is natuurlijk lang geleden en op een schoolband na bij de toen nog bestaande Rietvelden in Wormerveer - waar ik werkte als conciërge - heb ik geen trommelstok meer aangeraakt.

 


 

© 2024 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.