Home arrow Zalen/ podia - archief arrow Bacchus - Zaandam
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Bacchus - Zaandam PDF Print E-mail

website BACCHUS

Jeugdhonk en cultureel wijkgebouw tussen Kalf en Kogerveld nabij het viaduct van de A8. Bestaat al dertig jaar! In 2010 door brand verwoest. Overleg met de Gemeente Zaanstad over een nieuwe opening....? De Gemeente wil Bacchus niet laten voortbestaan!

update 26 januari 2011: ,,Bacchus is niet meer?

Afgelopen week hebben wij een brief van de Gemeente Zaanstad ontvangen waarin zij te kennen geven dat zij geen heil zien in een wederopbouw van Bacchus.

De afgelopen maanden hebben wij uitvoerige gesprekken en mailverkeer gehad met verschillende afgevaardigden van de Gemeente Zaanstad, waaronder de wijkmanager David Kooi. Aan hem hebben wij zowel schriftelijk als mondeling de geschiedenis, maar ook zeker de toekomst van Bacchus uitgelegd. De jamsessies, het buurtcafé, de jongerenactiviteiten en doelstellingen die wij onszelf hadden gesteld zijn uitvoerig besproken en toegelicht.

Helaas bleek dat ons enthousiasme, maar ook zeker de support van alle bezoekers van Bacchus (!), niet genoeg was om dan wel David kooi, dan wel de Gemeente Zaanstad ervan te overtuigen dat Bacchus na 30 jaar niet alleen een bestaansrecht had, maar ook een clubhuis is dat hóórt bij de wijken ?t Kalf en Kogerveld.

De komende dagen zullen wij nog via de regionale media ons ongenoegen over dit besluit laten blijken en hopen dat zij ons welwillend genoeg zijn om een mooi stukje te schrijven over de gang van de zaken van de afgelopen maanden.

Alhoewel Bacchus als locatie dan wel niet meer bestaat, vinden wij dat Bacchus niet zomaar mag doodbloeden en zomaar uit het straatbeeld mag verdwijnen. Wij zijn dan ook voornemens om in het voorjaar een geweldige Bacchusreunie te organiseren! Locatie, datum en tijd zijn nog onbekend, maar we houden jullie zeker op de hoogte!!!

Misschien moeten we nog meer media benaderen in de vorm van radio of tv?!

Groeten,

Lonneke, Karin, Linda, Willem en Rene ”

 


 

© 2024 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.