Home arrow Bands/artiesten - ARCHIEF arrow 2000 -2019 arrow Marginalen, De
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Marginalen, De PDF Print E-mail
Deels Zaanse formatie.

website DE MARGINALEN

De Marginalen:

Zes dwarse heren uit Noord-Holland spelen onbekende, maar toegankelijke muziek op het zompige kruispunt waar blues, cabaret, country, jazz, schlager en rock elkaar ontmoeten. Vreemde ritmes en teksten duiken op in liedjes over boekenliefde, constipatie, de crisis, dood, drank, geilheid, honger, liefdesverdriet, schooljongetjes, stomme films en waanzin. En dat alles overgoten met een saus met een hoog groezeligheidsgehalte.

De Marginalen spelen werk van onder andere Nick Cave, Dr. John, Hauser Orkater, Screamin’ Jay Hawkins, John Lurie, Annie Ross, Tiger Lillies en Tom Waits. Daarnaast spelen ze ook eigen Nederlandstalige nummers.

De Marginalen hebben een stevige dosis gekte en humor, maar ondanks al die ongein zijn ze wel muzikaal. Bij ieder optreden moet het dak eraf, ook in de open lucht. Kortom, de Marginalen zijn far out and down to earth.

De Marginalen bestaan uit:

Jan Willem Reitsma trompet / zang / teksten
Jos Lubbers trombone / zang
Bert Apeldoorn vibrafoon / percussie / zang
René van Kalken gitaren / banjo / zang
Robert Blommers basgitaar / contrabas
Dirk van Leijden drums / percussie

De Marginalen hebben opgetreden in Amsterdam, Brugge, Haarlem en Zaandam. In december 2009 deden ze mee aan de Tom Waits Cover Competitie en waren te horen op Radio 6.
In januari 2010 hebben ze de soundtrack ingespeeld voor ‘Het bezoek van Buster Keaton’, een kindervoorstelling in het Filmmuseum, Amsterdam.


 


 

© 2023 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.