Home arrow Bands/artiesten - ARCHIEF arrow 1990 -1999 arrow Not Another Einstein
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Not Another Einstein PDF Print E-mail
Band met o.a. zanger/gitarist Jan Bloemers (ex-Ze Popes, Felix Cat Mauw Wauw Group). Meer info ook op de 'Gravity' website.

website The Specific Gravity of Rock


De groep Not Another Einstein trad in 1991 op tijdens de Zaanse Popmarathon. Destijds werd er ‘niet te ingewikkelde plattelandelijke hardpop muziek’ gebracht. Gitarist en zanger Jan Bloemers en drummer Orpheus Roovers speelden rond 1980 samen in de new-wave formatie Ze Popes waarvan de single Sexy Pyjama’s werd uitgebracht. Het tweetal is altijd muziek blijven maken. Tegenwoordig als kwartet The Gravity samen met basgitarist Nick Roovers (ex-The Tapes) en saxofonist Edward de Haan.

Deze laatste is er in De Kade niet bij. Het drietal Roovers, Bloemers, Roovers zal zich tijdens de Popmarathon 2010 storten op oud eigen werk van Not Another Einstein en The Venetian Blind waarmee ook opgetreden werd op de Zaanse popmarathon. De liedjes zijn niet ingewikkeld en zijn behalve de new-wave stijl ook beïnvloedt door zowel The Beatles als The Rolling Stones en een groep als Take That. Over de teksten wordt op de website uiterst geheimzinnig gedaan. De band bracht al drie studio cd’s uit in eigen beheer en treedt het liefst alleen live op tijdens Koninginnedag! Humorist Jan Bloemers was ook presentator tijdens één van de vroege edities van de popmarathon.

Jan Bloemers (zang, gitaar), Nick Roovers (basgitaar), Orpheus Roovers (drums)


 


 

© 2024 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.