Home arrow Bands/artiesten - ARCHIEF arrow 2000 -2019 arrow Priester
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Priester PDF Print E-mail

website Black Label Music en Priester

Zaanse hiphop MC

BIOGRAFIE

Biografie Priester, Priester begon in het jaar 2004 met het schrijven van teksten onder de naam Mecho. Ondanks dat hij het nog niet zo serieus nam, was hij altijd al erg gedreven als het ging om tracks opbouwen en het verwerken ervan. Zodoende dook hij in 2005 met 2 jeugd vrienden de studio in. Beter bekend als Nino & Don-G, van de rapformatie LSD. Nino & Don-G waren op dat moment veel verder dan dat Priester was, en konden hem op deze manier de kleine kneepjes van het vak bijleren. Na 2 tracks te hebben gerecord en daar diverse positieve reacties op kwamen , was de gedrevenheid voor het maken van muziek gegroeit tot een passie.

Hij sloot zich niet lang daarna aan bij de Zaandamse rapformatie LSD en begon zichzelf steeds meer te ontwikkelen als artiest. Zijn eerste kennismaking met de Nederlandse HipHop scene was in 2006. Daar was Priester te horen op de Transmigratie Mixtapes! Transmigratie 1: LSD - Aanraken (2006) Transmigratie 2: Wat ik ook doe (2006) Transmigratie 3: Geef geen moer (2007)

In een korte periode had Priester zich zodanig ontwikkeld als artiest dat het tijd werd om wat meer van zichzelf te laten horen. Daarom dook hij, in de zomer van 2008, met Nino de studio in. Ze kwamen op het idee om een mixtape te maken. Deze bestond uit 8 tracks die ze binnen 24 uur opnamen. De samenwerking wierp zijn vruchten af.

Het duo kwam met een hit genaamd: Uit het oog Deze track werd een werkelijk succes door het hele land. Met meer dan 5 miljoen views op het internet, kunnen wij deze track zonder probleem kronen tot een echte Internet-hit.

In een korte periode heeft Priester zijn naam weten te vestigen in de hip hop scene en dit bleef echter niet onbeloond. Vanaf 2009 is hij officieel getekend bij het label: Black Label Music.

 


 

© 2023 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.