Home arrow Bands/artiesten - ARCHIEF arrow 2000 -2019 arrow Gibba & Lucky LuQ
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Gibba & Lucky LuQ PDF Print E-mail

website Black Label Music en Gibba & Lucky LuQ

Zaanse hiphop duo.

BIOGRAFIE

Gabriel Landburg 'Gibba' is op 06-04-1992 geboren in Amsterdam. Ondanks dat Gibba vroeger veel bezig was met voetbal, was hij behoorlijk be´nvloed geraakt door z'n broer en vader die ook muziek maken,maar dan in een ander muziek Genre. Daardoor heeft Gibba met zijn stem gebruik, meerdere functies naast het rappen. Gibba bracht zijn eerste jaren door in Amsterdam en Rotterdam, kort daarna besloot het gezin te vertrekken naar Zaandam. Waardoor hij op vroege leeftijd in contact kwam met Luciano Burgzorg 'Lucky LuQ'

21-03-1993 Luciano Burgzorg 'Lucky LuQ' is geboren in Zaandam. Lucky LuQ hield zich al snel bezig met rappen, zo deed hij dat op straat, in thuis studio's en luisterde hij veel HipHop muziek van andere Artiesten. En groeide langzaam tot een echte artiest. Toendertijd werd hij nog de kleine Priester genoemd. Lucky LuQ leerde Gibba al op een vroege leeftijd kennen en zo hebben zij door de jaren heen een krachtige band opgebouwd. Rond 2005 begonnen ze een rapgroep UDC met vele andere rappers. Dat heeft helaas niet lang stand gehouden en na de splitsing besloten de 2 samen hechter te werk te gaan.

In 2008 kreeg Lucky luQ een aanbod van Black Label Music en de rest is geschiedenis . Zijn eerste videoclip was een bijdrage aan het album "Stilte Voor De Storm" van Rapper Nino waarin hij samen met rapper Keizer een bijdragen aan leverde. Kort daarna was Lucky LuQ te zien tijdens een studio sessie op 101 barz en stond hij op 15 jarige leeftijd al bij Hall Of Fame. In de tussentijd is het talent van Lucky LuQ z'n partner 'Gibba' niet onopgemerkt gebleven bij Black Label Music. Gibba kreeg dan ook in 2009 een aanbod van Black Label Music en tekende zijn contract. Vanaf dat moment was het officieel.

De 2 begonnen nu samen aan het echte grote werk. De eerste videoclip waarin Gibba & Lucky LuQ samen als Duo te zien zijn heet: 'Shit Die Je Zoekt' Samen met Grote namen als: Dicecream, Lange Frans, Negativ, Nina, Nino ,T-Slash ,Mitta en Blexxx..

 


 

© 2023 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.