Home arrow Nieuws arrow Laatste Nieuws arrow Weer een 'band onbekend' (Outsiders!) opgespoord! en 'De Zoektocht'
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Weer een 'band onbekend' (Outsiders!) opgespoord! en 'De Zoektocht' PDF Print E-mail

Deze (Zaanse?) band (foto links) was vooraslnog 'onbekend', evenals de zaal/podium waar deze foto genomen is. De oproep in het NHD van 28-07-2006 heeft destijds geen reacties opgeleverd.

In april 2010 verscheen het schitterende 'photo sound' boek 'The Outsiders - Beat Legends' van de hand van schrijver Hans van Vuuren (Centertainment en Pseudonym Records). Het boekwerk beschrijft de carrière van het Amsterdamse The Outsiders (welke ook veelvuldig in de Zaanstreek optrad) aan de hand van foto's met korte beschrijvingen.

Bij het boek zit ook een CD met een aantal niet eerder verschenen opnamen van The Outsiders.

Bovenstaande foto troffen wij aan in dit fotoboek. De foto toont The Outsiders (met Wally Tax op gitaar uiterst rechts tijdens een optreden in Amsterdam-Noord. Zie ook de foto's onderaan deze pagina.

Oud-Zaankanter en Dijk-voorman Huub van der Lubbe schreef een schitterende inleiding in het boek welke hieronder te lezen is..... Zie ook bij sectie zalen 1956-1969 'Landzicht Wormer'.

The Outsiders live in actie in 1965 tijdens een optreden in Amsterdam-Noord.

BRON: Hans van Vuuren - The Outsiders, Beat Legends, Sound Photo Book, 2010 Centertainment/ Pseudonym/ Pop Archief NL - www.centertainment.nl, ISBN 9789081522915

DE ZOEKTOCHT NAAR 'WIE KENT DEZE BAND'

Ieder vrijdag staat er in het Noord-Hollands Dagblad (editie zaanstreek) een foto met oproep (door Rob Hendriks die bezig is met de Zaanse Pophistorie welke een beslag zal gaan krijgen in de vorm van een boek met CD).

Journalist Albert Meester tekent wekelijks de reacties op. Hieronder een verslagje van zo'n zoektocht!

 


 

© 2023 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.