Home arrow Bands/artiesten - ARCHIEF arrow 2000 -2019 arrow Acoustic
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Acoustic PDF Print E-mail
Zaanse band. Speelde o.a. samen met Andy Tielman. Inmiddels opgeheven.


Stanley van der Hoeven - gitaar/zang
Jorgen van der Hoeven - gitaar /zang
Edu Peeters - leadzang (vanaf 2008)
Aaron Meijer - leadzang (tot 2008)
Cyriel Devos - bas/zang
Jeroen Dekker - drums

Foto v.l.n.r. Stanley van der Hoeven, Jorgen van der Hoeven. Cyril Devos en Jeroen Dekker

Acoustic, een band die de elektrische gitaren thuis heeft gelaten, is sinds 1998 na het winnen van een talentenjacht actief in Nederland, Belgie en Duitsland. Acoustic werd in 1998 ontdekt door Henk Geels, maar al gauw werd de zakelijke kant overgenomen door Premiere Artiesten BV uit Amsterdam en Van der Kolk Producties uit Hilversum.

Unplugged brengt Acoustic een repertoire, dat varieert van de jaren vijftig tot heden. Het mooie zanggeluid van de groep is het eerste dat opvalt. Maar ook de presentatie, die anders is dan men gewend is, zorgt voor een sfeervol optreden.

Het prachtige geluid van de akoestische gitaren is een onderdeel van Acoustic. Tot 2009 zorgde een drumcomputer voor de beats en percussie. In 2009 heeft drummer/percussionist Jeroen Dekker de band versterkt.

Vanaf 1998 was Acoustic wekelijks te zien in een vestiging van Holland Casino. Daarnaast traden ze veel op prive feestjes van BN-ners op zoals Lee Towers en speelden op de leukste plaatsen in Nederland zoals het Amstel Hotel. Optredens van 10 tot 12 keer per maand was normaal.

Sinds 2008 zijn de optredens wegens de crisis iets teruggelopen tot 4 keer per maand. Tijdens de voetbal EK2000 is Acoustic muzikaal actief geweest bij de festiviteiten/wedstrijden o.a. in Amsterdam (Arena), Rotterdam en Eindhoven. Jammergenoeg is Acoustic in de Zaanstreek weinig te zien geweest. Vanaf 2008 wordt Edu Peeters de nieuwe leadzanger.

In 2008 heeft de band de legendarische Andy Tielman begeleid. In 2010 zijn er in samenwerking met producer Marshal Manengkei en Managementbureau Emencee grote plannen tussen Acoustic en Andy in petto in de vorm van een cd/dvd en docu-film. Een platencontract volgt voor Acoustic....

Foto onder: Acoustic live in actie samen met de legendarische gitarist/ zanger Andy Tielman

 


 

© 2021 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.