Home arrow Bands/artiesten - ACTIEF arrow Centaurus
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Centaurus PDF Print E-mail

Gepko Bruin: ,,Deze foto is genomen (waarschijnlijk in 1975) in De Rijp op een bruggetje vlakbij "De Groene Zwaan" waar wij 's avonds een optreden hadden. Van het concert in "De Groene Zwaan" zijn ook foto's gemaakt door een fotograaf van De Zaanlander. De drankrekening was, mede door onze vaste fans Henk Broersma en Jan Koppen, vele malen groter dan de opbrengsten van het optreden. De leuke foto's van het concert heb ik één keer gezien maar daar heb ik gelaas geen afdrukken van.

Op de foto staan v.l.n.r.:

Wout Bucker (bas)
Jan de Gooijer (zang)
Gepko Bruin (gitaar)
Ron Moed (drums)
Hans de Bruijn (gitaar)

Centaurus is ontstaan uit Gallimaufry (Wout, Hans, Gepko en René Jonkman - allen Zaanlands Lyceum) aangevuld met Ron Moed, die daarvoor in Treshold (?) drumde. Jan de Gooijer werd de zanger. We speelden voornamelijk bluesrock en deden dat in buurthuizen en op festivals. O.a. Drieluik, De Brug. Lindeboomschool. Burg. In 't Veldpark enzovoort.

We oefenden in respectievelijk: het buurthuis bij de Perim, Het Vraagteken (onder Het Fust) en in een boerderij in St. Pancras. Net op het moment dat we via de manager van Cuby & de Blizzards een optreden in Groningen zouden hebben is de band door muzikale meningsverschillen uit elkaar gevallen. Centaurus heeft enkele jaren bestaan. Plaatopnames zijn er nooit geweest. Een cassettebandje (opgenomen door de geluidsman van Turf) met mijn zuster Anke op keyboards is het enigste wat nog te beluisteren valt.

Wout, Hans en ik hebben nog kort gespeeld in Wiezebroer en Ron en Jan zijn samen een andere kant opgegaan. Wiezebroer heeft niet lang bestaan en volgens mij zijn Ron en Jan ook niet lang doorgegaan.

Ron Moed is later bekend geworden als voetbaltrainer. Jan de Gooijer zat in de bouw. Wout Bucker in de automatiseringsbranche. Hans de Bruijn is financiëel genie bij Sigma Coatings en ik ben na 33 jaar (als o.a. systeembeheerder) bij Ford Zaandam noodgedwongen gestopt en ben arbeidsongeschikt. Muziek beheerst nog altijd een groot deel van mijn leven. Voornamelijk door het verzamelen van geluidsdragers en het bezoek aan concerten. Gitaarspelen doe ik alleen nog thuis. Soms nog wel eens met Hans de Bruijn, Die zie ik regelmatig, want die is later met mijn zuster getrouwd. Wout Bucker woont in Wormer, maar die zie ik niet al te vaak. Jan de Gooijer en Ron Moed ben ik helaas uit het oog verloren.''

 


 

© 2023 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.