Home arrow Bands/artiesten - ARCHIEF arrow 1970 -1979 arrow Fatso
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN 2019 - NU actief
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Fatso PDF Print E-mail

Bezetting

Kornelske Luchtenberg
Mildred van der Putte
Elly Ouwehand (Glas)
Lia Kijzer
Lucy Ellinger
Jolanda Florie
zang
sologitaar
slaggitaar
toetsen
basgitaar
drums


Biografie

Zaanse meidenband. Opgericht midden jaren zeventig door Mildred van der Putte en Kornelske Luchtenberg (beiden ex-Photon). De groep trad op door heel Nederland met eigen repertoire en covers.

Sologitariste Mildred van der Putte: ,,Het is een foto uit het prille begin van Fatso. Een lelijke naam. Ik noemde de dame geheel rechts vaak Fatso en omdat we plotsklaps een naam nodig hadden voor een optreden, vond zij het nodig om de band zo te noemen. Daarna konden we niet meer terug. Op de foto sta ik geheel links. Ik speelde leadgitaar en tweede stem.

We speelden eigen werk en covers van bijvoorbeeld Pretenders, Fleetwood Mac, Solution en Margiet Eshuijs. Omdat we niet naar buiten kwamen als Rockband, maar als Meidenband hadden we buitengewoon veel optredens in het land tot in Belgie aan toe. Er was altijd wel ergens in het land een podium waar als thema "vrouwenfeest"werd gehouden. Dan werd er natuurlijk een meidenband gezocht.

Verder was 8 maart de Internationale Vrouwendag een datum die we altijd vrijhielden omdat we soms wel 2 of 3 optredens op die dag hadden. Hele leuke en stoere tijd.

De band was in 1979 ontstaan omdat de groep Photon ermee ophield. Kornelske en ik zaten in die band en besloten een meidenband te beginnen. We hadden bedacht dat we op die manier sneller op zouden vallen ten opzichte van andere bandjes. Behalve dat het moeilijk is meiden te vinden die inderdaad een muziekinstrument kunnen bespelen, is onze gedachtengang helemaal waar geweest. Ik speelde in Photon inderdaad drums en had beslist dat ik het instrument zou bespelen waar we geen dame voor konden vinden. Er zijn meer meiden die drums spelen dan (solo-)gitaar. Ik vind beiden heerlijk om op te spelen.

In 1982 is Kornelske uit Fatso gestapt en de Clapband ingestapt. Daar zat onder andere Ton Hemmen, de gitarist van Photon in.

De Leadzang in Fatso is toen overgenomen door Karin ten Cate. Karin kwam weer uit onder andere Amphora, de band van Wilfred van der Kluft. In 1987 is de band ter ziele gegaan.

Ik ben een Alkmaarse meidenband in gegaan die bekend stond als Blaze of Sweet Agony. Later ben ik een coverbandje begonnen met jongens en meisjes.''

Zie ook artikel van journalist Albert Meester na een oproep door Rob Hendriks

 


 

© 2020 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.