Home arrow Bands/artiesten - ARCHIEF arrow 1956 -1969 arrow Blue Rocking Strings, The
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Blue Rocking Strings, The PDF Print E-mail
Bezetting

Jolanda Vergouw - zang
Mieke Schneider - zang
Jan Abbing - sologitaar/ zang
Nico Bakker - gitaar
Jan Krook - gitaar
Arnout Rol - klarinet
Arjan Hooft - basgitaar
Ruud Meijns - drums


Biografie

Arnout Rol: ,,In 1961 speelde ik klarinet in een bandje genaamd "The Blue Rocking Strings". De andere bandleden waren Jan Abbink (sologitaar en zang), Nico Bakker (gitaar), Jan Krook (gitaar), Ruud Meijns (drums), en de zangeressen Jolanda Vergouw en Mieke Schneider en basgitarist Arjan Hooft.

JAN HOS was ook betrokken bij de organisatie rondom de band. Heeft hij nog foto's van de band?

Het bandje kwam voort uit een schoolorkestje van de toenmalige IVO-school in Zaandam, waarin Jan Abbink, Nico Bakker en Arnout Rol destijds (1960) speelden, eerst onder de naam "The IVO Rocking Stars" en later onder de naam "The Blue Rocking Stars".

Onze manager was Siem Vonk. We repeteerden in de voorkamer van de ouderlijke woning van Siem Vonk, in de Czaar Peterstraat in Zaandam. We traden regelmatig op in de Zaanstreek, ik herinner me de Jonge Prins in Wormerveer, en de zaal van de Lindeboomschool in Koog aan de Zaan, en een enkele maal buiten de Zaanstreek, onder andere op een feestavond in kamp Bakkum samen met "The Allround Players" van Ed Vermeulen.


Foto boven: Nico Bakker (geheel links met gitaar) in 1960 tijdens de IVO-school periode.

Drummer Ruud Meijns: ,,'via een kennis kon ik meedoen met een variëté-achtig gezelschap van jongeren onder leiding van Siem Vonk als dirigent. Onder welke naam we speelden is mij ontschoten. We traden regelmatig op voor Weeskinderen (Oosterweide) waarbij we voor stemming clowneske valpartijen en blokfluiten met talkpoeder tussen de muziek inlastten, met veel lawaai en valpartijen. Een paar maal voor bejaarden en dit in samenwerking met de Coca-Cola die dan voor zonnekleppen en versnaperingen zorgde. Als we opkwamen zagen we een zaal vol cola-zonnekleppen.

Door het wegvallen van de drummer werd ik als zodanig ingeschakeld. Van The Rollers, volgens mij de band van dat moment in de Zaanstreek, kon ik via Ed Vermeulen, een overtollig drumstel kopen en was ik drummer. Gelukkig niet voor erg lang want ik had dan wel ritmegevoel maar absoluut geen techniek en was altijd blij als een nummer afgelopen was. Doodmoe probeerde ik m'n armen te ontspannen, maar de tijd was altijd tekort. Siem Vonk had de gewoonte te dirigeren, hoe wel het volgens ons niets bijdroeg aan het succes. Maar wij wilden meer en een rockgroep met een dirigent vonden we niks dus – uit elkaar.''

 


 

© 2023 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.