Home arrow Bands/artiesten - ARCHIEF arrow 1980 -1989 arrow Vaudeville - Deville
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Vaudeville - Deville PDF Print E-mail
Basgitarist Aan Correljé: ,,Vaudeville trad voor het eerst op in mei 1980 in het voorprogramma van de Rousers in Heiloo. De band heeft in de loop van de afgelopen 30 jaar in verschillende samenstellingen gespeeld. Niek Grandiek (Gitaar en zang) en Aad Correljé (Basgitaar en vooral geen zang) zijn vanaf het begin de kern van de band geweest. Grandiek is bovendien als componist verantwoordelijk voor het repertoire, terwijl Correljé ook teksten bijdroeg.

In de eerste versie was New Wave de belangrijkste inspiratie. De band bestond in het begin uit Saskia Room (zang), Ruud Keppel (drums) en Lex Battem (gitaar). De laatste werd vervangen door Ronald van Ham, waarmee een steviger rock-geluid neergezet werd. In deze bezetting werd door heel Nederland opgetreden in jongerencentra, kroegen, op festivals en voorprogramma’s in grotere zalen. Zie ook een recensie uit 1984 van deze line-up onderaan de pagina. Eerst werd geoefend en vooral ook gefeest in een eigen ruimte aan de Noorderhoofdstraat in Krommenie, later in het Witte Huisje. Er werden opnames gemaakt onder begeleiding van de Krommenieër bassist Jan Visser (ex-George Baker, Tobasco Brand, Alquin, etc.).

Na een periode als trio (Grandiek, Correljé en Keppel) werden ex-Tickets Maurice de Wijs (drums en zang) en Martin Bakker (gitaar en zang, nu Surphonics) ingelijfd. Met deze bezetting, te zien op de foto rechts, werd de muzikale koers verlegd naar een mix van mainstream rock en Rhythm & Blues. Vanaf dat moment werd in Drieluik in Zaandam gerepeteerd. Er volgden weer vele optredens door heel Nederland, tot zelfs in Berlijn.

Met de bekende producer Attie Bauw werd in 1988 een aantal nummers opgenomen met de Fairlight III. Dit was een zeer bijzondere ervaring, want het was voor het eerst dat de muziek direct op een computer werd opgenomen en gemixt. Ook werden er opnames gemaakt en uitgezonden door Vara’s Popkrant. Tussendoor werden verschillende projecten met allerlei gastmuzikanten gedaan, zoals een mode revue en diverse thema-avonden in Drieluik, de Melkweg en Paradiso.

Daarna werd weer een tijd als trio DeVille gespeeld (met Maurice De Wijs, die in 2002 overleed en later Carel Vrieling op drums), waarbij de muzikale koers verlegd werd naar een mix van pop, R&R, R&B en rockabilly. Toen begon de drukte van het dagelijkse bestaan en het gezin zijn tol te eisen en werd de band op een laag pitje gezet.

Niek Grandiek werkt als muziekdocent bij Fluxus en De Kade en speelt in een akoestisch duo met Evert Valk. Aad Correljé werkt als politicoloog en econoom als energiewetenschapper bij de Technische Universiteit Delft en Clingendael en is regelmatig in de media te vinden, als de olieprijzen weer eens de pan uit rijzen.

Toch bestaat en speelt DeVille nog steeds! Met Ben Rozema (ex van alles) als drummer, worden momenteel oude en brandnieuwe nummers ingespeeld en opnames voorbereid. Als altijd geven de nieuwe composities en arrangementen weer de huidige muzikale belangstelling van de bandleden weer. Het is en blijft altijd pure pop, overgoten met vele sausjes. En heel misschien komen er wel weer optredens ook, als ze zin hebben…

 


 

© 2023 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.