Home arrow Bands/artiesten - ARCHIEF arrow 1980 -1989 arrow White Wedding
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
White Wedding PDF Print E-mail
Krommeniese hardrockformatie. Formatie WHITE WEDDING (1987-1989) was een band met ambities. Het repertoire bestond volledig uit eigen werk, de stijlen varieerden van Amerikaanse West Coast-Rock tot Funk en van Ballads tot recht-toe-recht-aan dampende Rock. Dit resulteerde uiteindelijk in een live optreden op Hilversum 3 bij "Paperclip Radio" en een deelname aan "De Grote Prijs Van Nederland" tijdens een Zaanse voorronde in De Waakzaamheid (1988).


Foto v.l.n.r.: Tim Tukker, Frank Feenstra, Remko van Wijk, Yvo Wolfsbergen en Paul Jonker.

Remko van Wijk - Zang.
Paul Jonker - Toetsen, Saxofoon, Gitaar en tevens het brein en oprichter van de band. De meeste nummers kwamen van zijn hand.
Tim Tukker - Sologitaar en mede schrijver.
Yvo Wolfsbergen - Basgitaar. Zat samen met Paul Jonker in The Tickets (ook een Zaanse band) en volgens mij thans in Dorzt.
Frank Feenstra - Drums. Speelt in Zwammstein, Baxteen en nog steeds in Future (ook allen Zaanse bands).

Drummer Frank Feenstra: ,, White Wedding was een van mijn eerste bandjes en ik denk nog regelmatig aan ze terug. We maakten inderdaad eigen composities en naar mijn mening, waren die absoluut niet verkeerd! Het is dat “de neuzen” niet allemaal dezelfde kant op stonden en dat de band daar ook door uit elkaar knalde, anders had het nog echt wat kunnen worden destijds.

De naam White Wedding komt uit de zin 'It’s a nice day for a WHITE WEDDING' uit het liedje van Billy Idol. Ooit verzonnen door onze toetsenist Paul Jonker, die tevens de band ook had opgericht. Het repertoire bestond volledig uit eigen werk. De stijlen varieerden van Amerikaanse West-Coast Rock tot Funk en van Ballads tot Recht-Toe-Recht-Aan dampende Rock. Dit resulteerde uiteindelijk in een live optreden op Hilversum 3 bij “Paperclip Radio” destijds gepresenteerd door Sjors Frőhlich. We stonden toen voor Normaal te spelen in de Klaveet in Achterveld. Dat was best een belevenis. Alleen het idee al dat je op zaterdagmiddag live de ether in werd geknald, was onwijs spannend.

We deden toen ook mee met “De Grote Prijs Van Nederland”. Volgens mij hadden we de kwart finale nog gehaald. We verloren uiteindelijk in het Patronaat in Haarlem van een Haarlemse band die later nog heel beroemd is geworden. Dat was namelijk Gotcha! Volkomen terecht. Daar is natuurlijk niet tegen op te boksen.

Remko kom ik nog wel eens tegen en heb ik op de Hyves. Volgens mij doet ie nog wel iets met studiowerk. Paul toevallig een paar jaar geleden nog eens in Paradiso tegengekomen. Volgens mij is ie niet meer muzikaal actief (zonde). Yvo heb ik nooit meer gezien, maar ik weet toevallig wat ie doet (zie bovenstaande). Tim ben ik volledig uit het oog verloren. Geen idee wat ie nu doet.


 


 

© 2024 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.