Home arrow Zalen/ podia - archief arrow Eshuijs, Jan - Muziekschool
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Eshuijs, Jan - Muziekschool PDF Print E-mail
Bekend Zaans 'muzikaal knooppunt' in de jaren vijftig, zestig en zeventig op de Dam in Zaandam. Diverse Zaanse popmuzikanten volgen er lessen en kopen daar hun gitaren, versterkers, drums etc..

Jan Eshuijs gaf vooral accordeonlessen en verhuurde later ook apparatuur aan bands. Gré Eshuijs gaf gitaarlessen in groepsverband, soms bijgestaan door dochter Margriet. Jan en Gré musiceerden jarenlang samen in De Ricardo's.

De muziekschool zelf formeerde ook bands die optraden tijdens leerlingenavonden en op feesten.

Op de foto's de muziekzaak aan de Dam in Zaandam in 1956. In de winkel voornamelijk nog accordeons maar ook (akoestische) gitaren. Rechtsonder op de foto een presentatieavond van de muziekschool met vooraan een 7-jarige Margriet. Deze avonden werden meestal gehouden in 'Ons Huis' aan de Gedempte Gracht in Zaandam.

Foto's onder: Leerlingenavond in 1964 door Muziekschool Eshuijs met BAL-NA door The Blue Atlantics

Onder: foto en krantenartikel leerlingenavond van Jan en Gré Eshuijs waar ook The Marileens optraden (en opvielen)Optreden van The Candle Lights in 1963 in Ons Huis te Zaandam. v.l.n.r: gitaar: Rens Kaas, zang: Rina van Raam, (achter Rina staat nog Co Uitendaal), gitaar: Nico Engels en op drums: Wim van Geelen.

 


 

© 2024 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.