Home arrow Bands/artiesten - ARCHIEF arrow 1956 -1969 arrow Teenagers, The
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Teenagers, The PDF Print E-mail

Bezetting 1959-1960

Sytze Roedema
Adrie Booij
Ton Gorthuis
Tiny Ofman
Gré Smit
Paula Kok
Dicky Buisman
zang/gitaar
Zang/gitaar
zang/gitaar
zang/gitaar
zang/gitaar
zang/gitaar
drums


Foto v.l.n.r. boven Sytze Roedema, Adrie Booij en Ton Gorthuis; onder Tine Ofman, Paula Kok en Gré Smit.

Biografie

Zaanse 'teenagerband' met een gemiddelde leeftijd van 14 jaar uit Krommenie, Wormerveer en Assendelft. Het groepje werd opgericht in september 1959. Alle groepsleden hadden gitaarles bij Nico de Goede. Hij werd ook de 'mentor' van de groep. Paula Kok: ,,We zijn begonnen met The Teenagers op 14-jarige leeftijd. Dicky Buisman oftewel 'Muppie' mocht later niet meer meedoen omdat hij te klein was.''
Gré Smit: Het was in onze pubertijd. Ik was vriendin met Paula. Zij heeft mij erbij gehaald. We maakten ook zelf liedjes die we dan tijdens optredens zongen.''

Buisman vormde iets later (eind 1960) een nieuwe bezetting van The Singing Dutch Boys met Sytze Roedema en (kortdurend) met zanger Piet de Wit uit Wormer.

The Teenagers deden volop mee met amateur-talentenjachten. In de winter van 1959-1960 won de groep (zonder Buisman) een voorronde van D'Oprechte Amateur in Zaandam. D'oprechte Amateur was een talentenjacht die in die dagen georganiseerd werd door de AVRO.

Zo betrok men nieuwe artiesten die dan een plaatje mochten maken of voor televisie mochten optreden met een vertaling en voor de Nederlandse markt gearrangeerde internationale tophit.

De finale van de talentenjacht vondt plaats in mei 1960 en bracht het groepje veel publiciteit. The Teenagers werd ook uitgenodigd voor een optreden op de Burcht in Zaandam.

Kok: ,,Tijdens het optreden op luilaknacht op de Burcht in Zaandam met onder andere Pim Maas (de Nederlandse Elvis) werden we bekogeld met eieren en tomaten! Door ons enorm enthousiastme waren enkele snaren van de gitaren gesprongen. Het klonk zo vals als de pest. Al met al hebben de Teenagers maar kort bestaan.''

De band werd 'opgeheven' door onenigheid. Gorthuis en de drie dames ('Tonny en zijn harem') gingen in september 1960 verder als Tonny en z'n Trio. Sytze Roedema ging samen met Dick Buisman en Piet de Wit als trio verder onder de oude naam The Singing Dutch Boys. Roedema won verschillende concoursen en deelde het podium met obder andere The Blue Diamonds. In 1964 verloofde hij zich met Twinkling Stars-gitariste Ina Oosthuizen. Adrie Booij speelde gitaar bij het Black Bird Combo en bespeelde de basgitaar bij de 'Shadowsband' The Black Birds.

 


 

© 2024 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.