Home arrow Nieuws arrow Laatste Nieuws arrow DE STAND VAN ZAKEN ROND VERWEZENLIJKING VAN DE ZAANSE POPHISTORIE
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN 2019 - NU actief
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
DE STAND VAN ZAKEN ROND VERWEZENLIJKING VAN DE ZAANSE POPHISTORIE PDF Print E-mail

DE STAND VAN ZAKEN ROND VERWEZELIJKING VAN DE ZAANSE POPHISTORIE

‘Wanneer is dat boek nou eens eindelijk af ???’

- Het verzamelen en verwerken van alle informatie kost veel tijd. Daarnaast wordt er mondjesmaat materiaal aangeleverd en nauwelijks gereageerd via onze oproepen via de website. Wij moeten (om de geschiedenis compleet te hebben) dus ‘veel achter mensen aan’ om informatie en materiaal te verkrijgen.

- Het ‘vullen’ van de website Zaanse Pophistorie is een ‘megaklus’. Teksten schrijven, foto’s bewerken etc. kost veel tijd.

- Bovenstaande zaken worden nu grotendeels door Rob Hendriks in zijn eentje gedaan in de vrije uurtjes. Maar gelukkig is er ook het Noord-Hollands Dagblad wat ons flink helpt met verzamelen en verwerken tot memorabele artikeltjes (elke vrijdag in de streekeditie) met de reacties op onze wekelijkse foto-oproep.

- Medewerkers die ook bijdragen leveren zijn nog steeds zeer welkom. Wij zoeken vooral mensen die mee kunnen helpen om informatie naar ons toe te mailen of toe te sturen, en ook mensen die artiesten van weleer willen bezoeken om informatie/ materiaal te verzamelen, te interviewen en info te verwerken.

- Het allerbelangrijkste is dat het project daadwerkelijk verwezenlijkt gaat worden! De Zaanse Pophistorie zal in twee delen (twee boekwerken plus cd’s) gaan uitkomen. Hiervoor is echter heel veel geld nodig!!


‘Jullie hebben toch sponsoren zat want dit initiatief vindt iedereen toch leuk!’

- Nee, wij hebben nog helemaal GEEN sponsoren of instanties die ons financieel steunen!! De Gemeente Zaanstad geeft NIETS (want het is geen ‘evenement’, en ‘Stuur ons er maar een op als het af is’). Verder zijn er Stichtingen en Instellingen die wel geld kunnen geven maar dan moet er eerst een eindproduct zijn! Er wordt nu gewerkt aan een ‘dummy’ deel 1 1958-1980!

- Een antwoord wat wij van veel instellingen na een aanvraag terug ontvangen. Quote: Wij staan als bestuur zeker positief tegenover uw plannen, maar zien in deze fase van het project geen mogelijkheid uw project te ondersteunen. Op het moment dat daadwerkelijk sprake is van een eindprodukt dan wel in de vorm van een CD, dan wel een boek, verzoeken wij u opnieuw een subsidieverzoek in te dienen, inclusief begroting en dekking. Hoewel wij op dit moment geen uitspraak kunnen doen over de definitieve hoogte van een eventuele subsidie, moet u denken aan een bedrag tussen de 500 en 1500 euro."

- Gelukkig zijn er altijd particulieren die ons ondersteunen. ‘Alle kleine beetjes helpen’.

- Daarnaast organiseren wij regelmatig een benefiet om toch geld bij elkaar te krijgen (zoals in 2007 in De Lorzie) en bieden Zaanse bands ons een benefietavond aan (zoals op 1 november aanstaande) omdat zij het initiatief ‘vlot willen trekken’.


‘Hoeveel geld hebben jullie nodig en hoeveel hebben jullie al?’

- Wij hebben natuurlijk verschillende offertes aangevraagd bij drukkerijen en/of samenwerking gezocht met instellingen om het boek uit te geven. Een mooi boek met harde kaft en mooie afbeeldingen drukken (1000 exemplaren) en met twee cd’s erbij kost ongeveer 20.000 euro. ‘Zelf een goedkoop boekje printen op ‘wc-papier’ met z/w afbeeldingen en zonder cd’s kan natuurlijk ook!’

- Het ‘in de lucht’ houden van onze website (gratis programmaatje) via een benodigde ‘host’ kost ongeveer 300 euro per jaar. De website (die voor iedereen vrij toegankelijk en te gebruiken is) is ‘on air’ sinds januari 2006.

- Uit de eerste benefiet in 2007 hebben wij 1600 euro ontvangen inclusief particuliere donaties. Samen met reeds toegezegde bedragen van twee instellingen komen wij nu uit op ongeveer 2000 euro.

- Behalve sponsoring zou het project ook gerealiseerd kunnen worden door ‘voorintekening’ (zoals bij het ‘Zaanspel’). Het boek met cd’s wordt dan relatief duur en wij willen juist de prijs zo laag mogelijk houden zodat het voor velen op te brengen zal zijn.

- Conclusie: WE HEBBEN GEWOON NOG HEEL VEEL GELD NODIG!


DUS als U een geldelijke bijdrage wil leveren dan kan dat!

Gironummer: 4456232
t.n.v. Rob Hendriks te Zaandam
ONDER VERMELDING VAN: Zaanse Pophistorie

Voor suggesties en/of aanbevelingen kunt U ook mailen met: This email address is being protected from spam bots, you need Javascript enabled to view it

Alle namen van Sponsoren, Donerenden etc.. zullen uiteraard in het boek worden vermeldt!!

 


 

© 2020 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.