Home arrow Nieuws arrow Laatste Nieuws arrow 1 november 2008 - POPHISTORIE FESTIJN - Zaal De Lindenboom te Koog aan de Zaan
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
1 november 2008 - POPHISTORIE FESTIJN - Zaal De Lindenboom te Koog aan de Zaan PDF Print E-mail

UITERST GESLAAGDE SIXTIESAVOND '25 JAAR THE BULLITS' MET BENEFIET VOOR DE ZAANSE POPHISTORIE.

1 november jongstleden was weer een hitorisch avondje met Zaanse popmuziek. The Bullits (25 jaar 'young'), De Binnenband en The Rhinestone Brothers, allen 'oude rockers', vermaakten een gezellig volgepakte zaal in De Lindenboom in Koog aan de Zaan, de (legendarische) plek waar sinds de jaren zestig bijna elke Nederlandse (beat)band en popband wel een keer optrad.

De avond werd geopend door de 'jarige joppen' van The Bullits met een rustig setje lekkere muziek terwijl het publiek binnendruppelde. Daarna was het de beurt aan De Binnenband, een enthousiaste Zaanse band met vele jaren zestig coryfeën, die meteen op volle kracht een gloedvolle set ten gehore bracht vol Beatles-krakers en hits uit de jaren zestig en zeventig. The Rhinestone Brothers brachten daarop een set onvervalste rockabilly van de bovenste plank: gedreven, onweerstaanbaar dansbaar en erg leuk om naar te kijken. The Bullits maakten de avond af met een degelijke, gedreven set vol hits en pareltjes uit de jaren zestig en zeventig.

De foto-presentatie van de Zaanse pophistorie in de hal van De Lindenboom maakte vele leuke reacties los.
Kortom: alle bezoekers hadden een geweldige avond met goede muziek in een gezellige ongedwongen sfeer.
De opbrengst van de entree van de avond werd door The Bullits geschonken aan De zaanse Pophistorie: een bedrag van 700 euri. Daarnaast kwam er een bedrag binnen van 175 euri uit particuliere donaties. Chapeau!

Binnenkort ook een fotoverslag van deze avond op deze website!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zaterdag 1 november 2008

Zaal: De Lindenboom in Koog aan de Zaan; aanvang 20.00 uur

De Zaanse sixties coverband THE BULLITS bestaat 25 jaar!

Dit feest wordt gevierd met een grootse ‘sixties’ avond in zaal De Lindenboom met een aantal Zaanse muzikanten die in de jaren zestig zeer bekend en zeer actief waren. The Bullits, De Binnenband en The Rhinestone Brothers zijn de drie band die zullen optreden.

De opbrengst van de entree (slechts 5 euro p.p.) van de avond wil The Bullits graag doneren aan de initiatiefgroep ‘Zaanse Pophistorie’ die bezig is met een boekwerk plus cd’s (deel 1, 1956-1980) met daarin de geschiedschrijving van de Zaanse popgeschiedenis.


Programma:

20.00 uur Opening door The Bullits

20.30 uur: DE BINNENBAND met daarin de Zaanse coryfeeën: zanger Nico Waij (De Nyo’s, The Atomics, Shameless, Salvo, Chestercard, Focus), zanger Henk Dijkman (Ammejoekoetoeloes, Bold as Brass, Mom’s Prise), sologitarist Jan Stompé (Atomics, Shameless, Mom’s Prise, The Heat), gitarist Wim de Bruijn (The Blue Strings, The Dynamite Rollers, Kwintet Bert Loos, Mom’s Prise), drummer Jaap Stompé (Atomics, Shameless, Mom’s Prise) en basgitarist Martijn Kousbroek.

DE BINNNENBAND herbergt 50 jaar Zaanse pophistorie bij elkaar! De broers Stompé groeiden thuis op 'tussen de boxen' want Vader Stompé verhuurde eind jaren vijftig al geluidsapparatuur aan Zaanse artiesten zoals aan de eerste Zaanse gitaarband The Rollers. De broers speelden in The Atomics, Shameless, Mom's Price, The Heat.

Nico Way trad in 1959 al solo op in Wormerveer en won een kast vol bekers op concoursen met The Nijo's. Daarna als beatzanger Mr. X met The Atomics, Shameless, Salvo, Chestercard en Focus.
Wim de Bruijn had gitaarlessen en vergaapte zich begin zestiger jaren aan de blauwe Hagstrom gitaar in de winkel van Eshuijs. Hij speelde in The Blue Strings, Dynamite Rollers, als invaller bij The Rollers en in het Kwintet Bert Loos. Zanger Henk Dijkman bedacht in 1965 de legendarische 'glurp' podiumact bij de Ammejoekoetoeloes (waarbij een gitaar werd stukgeslagen op het hoofd van één der bandleden) welke een felle discussie veroorzaakte in dagblad De Typhoon. Hij zong ook in Bold as Brass en Mom's Price.

21.30 uur: THE RHINESTONE BROTHERS, Vughtse muziekvrienden van The Bullits:

Brother Alex (Alex Nuijts) op de 'staande' slapping contra bas en leadzang, Brother Tony (Tonny van Dijk) op de gitaar en background zang, en Brother Maus (Maurice Meesters) op (dansende) drums en background zang.

'Rhinestone' brengt een verkwikkende portie pure onvervalste rockabilly tussen al het Zaanse pophistorie geweld. Er mag rock and roll-gedanst worden!!

Gedurende de hele avond is er een stand van De Zaanse Pophistorie aanwezig. Er is informatie te krijgen en aan te leveren. Tevens is er een 'beamer' (groot projectie scherm) aanwezig waarop beeldmateriaal uit de rijke Zaanse Pophistorie 1956 - heden gepresenteerd gaat worden. Wij zoeken nog steeds medewerkers en vooral SPONSOREN. Waarom? Is dat project dan nog niet klaar?? Lees hierover meer onderaan deze pagina...

22.30 uur: THE BULLITS (Ben van Assema – leadzang, Willem Molenaar – sologitaar, Gerrit Voors – rhythmgitaar, Fred Goedhart – basgitaar, Ruurd Veenema – drums/ zang), met muzikale gasten Lonneke Visser (ex-Nightfall, momenteel zangeres in ‘Koel an de Gang’), oud bandlid van het eerste uur Lex Visser (zie foto hiernaast in 1983 samen met Ruurd Veenema, Gerrit Voors en Jan Cornelisse) en verder met de vaste inval gitarist/basgitarist Jan Wouda. 'Nestor' en zestiger jaren coryfee Fred Goedhart van The Bullits was in de sixties actief in de Wormerveerse bands Cycle '66 en Confuse.

Wie kent ze niet, anno 2008, deze 5 enthousiaste mannen met een hartstochtelijk sixties verleden. De groepsleden groeiden op in deze roerige muzikale tijd met een overvloed aan 'levende muziek' totdat dj's en drive-in discotheken bijna een einde maakten aan een jarenlange live-band traditie op veel podia in de Zaanstreek.

Maar gelukkig..... In 1983 werd op het jaarlijkse 'Koeienfeest' van Duo De Drie Koeien spontaan een 'bal-na' act geformeerd, geheel in de oude bal-na-band traditie. De ‘Stiertjes’ werden (her)geboren, speelden in diverse samenstellingen tot de huidige formatie met .

In deze bezetting (zie de foto hiernaast in de 2008 line-up) werden cd's en een DVD voor het sixties platenlabel Rarity Records gemaakt. Na 25 jaar spelen The Bullits nog steeds de planken uit het podium!

KOMT ALLEN DEZE AVOND, GENIET, KLETS LEKKER BIJ, GEEF HET DOOR....

Voorverkoopadressen kaarten (SLECHTS 5 EURO!!):

Cees Siekerman, Krommenieerpad 172, Wormerveer
Coco Records, Zuiddijk 107, Zaandam

----------------------------------------------------------------------

 


 

© 2023 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.