Home arrow Bands/artiesten - ARCHIEF arrow 2000 -2019 arrow Wasted generation
 
 
Main Menu
Home
Nieuws
Bands/artiesten - ACTIEF
Bands/artiesten - ARCHIEF
ZALEN t/m 12 maart 2020
Zalen/ podia - archief
Geluid/ studio's
Contact
User Menu
website aanpassen
Wasted generation PDF Print E-mail

website Wasted Generation

hyves Wasted Generation

Eric Holst: ,,Wasted Generation is een pop/rock coverband uit Zaandam en omstreken.

De bezetting van de band:

Zang: Peter Biersteker
Gitaar: Eric Holst
Gitaar: Paul Hobbelink
Bas: Ray Hackmann
Drums: Onno Kok

De band is ontstaan door het samenkomen van diverse muzikanten uit evenzo verschillende achtergronden. Het begon ooit met de Amsterdamse gitarist Eric Holst die naar de Zaanstreek verhuisde en daar meedeed aan een popworkschop bij Fluxus. Hieruit ontstond een band (Impossible Bypass) waar ook zanger Peter Biersteker zijn opwachting in maakte. Na het uiteenvallen van deze formatie gingen Eric en Peter door met diverse bezettingen om iets nieuws op te starten. Wederom een popworkshop later werd het kontakt gelegd met drummer Onno Kok. Door Onno werd bassist Ray Hackmann (ex-Exces) geintroduceerd. De afgelopen 4 jaar heeft Wasted Generation zich gestaag ontwikkeld en met wisselende sologitaristen (Erik en Wladimir) gespeeld. Sinds kort is als sologitarist Paul Hobbelink toegetreden en is Wasted Generation als 5 mans formatie aktief.

Het repertoire bestaat uit pop/rock songs uit de jaren 70 tot heden. In de tracklist kom je dan ook een grote diversiteit tegen van stijlen uit de afgelopen rijke pophistorie. Met regelmaat worden er dan ook nummers bijgevoegd en andere van de setlist naar de reservelijst geplaatst. Het doel is dan ook om het aanbod aantrekkelijk en wisselend te maken.

Optredens op festivals als Wormer Live en Parckpop Ilpendam waren prachtige hoogtepunten. Op Koninginnedag hebben we vrijwel ieder jaar op podia mogen schitteren. Daarnaast hebben we in diverse kroegen in en rond Zaandam met regelmaat opgetreden. Dat we teruggevraagd worden is dan ook een teken dat we op het goede pad zitten. Plezier voert de boventoon, zowel voor ons als voor ons publiek.''

 


 

© 2023 ZAANSE POPHISTORIE
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.